Pre tri decenije, bliznakinje Marijana i Rosana Sarić bile su najveće zvezde makedonske estrade, ali su svakako bile poznate i širom bivše Jugoslavije. Njihovi hitovi se i dan-danas pevaju, a mnogi su stekli status “evergreen”, pre svega mega-hit “Priznavam”. Sestre, koje su po vokaciji bile zabavne pevačice, ništa manje nisu bile uspešne i u narodnoj muzici gde su hitovima poput “Sviri mi brate cigane” i “Edno srce imam dušo” ostavile dubok trag.

 

Sestre bliznakinje nekad i prilikom letošnjeg susreta u Skoplju

Onda ih je sudbina rastavila. Rosana je nakon udaje za glumca Gorana Todorovskog prestala da se javno bavi pevanjem, da bi uskoro njenim stopama pošla i Marijana koja se udala za kompozitora Todora Novačevskog i odselila za stalno u Australiju. U međuvremenu je njen brak pukao pa je Marijana upisala studije nakon kojih je svoju karijeru zamenila stomatologijom gde dugi niz godina radi kao zubarski tehničar.

Bliznakinje, koje su rođene u Splitu (tata bio vojno lice), a odrasle u Kumanovu ne viđaju se često ali su zahvaljujući čudima tehnologije u stalnom kontaktu i uglavnom koriste velike pravoslavne praznike poput Božića da se i fizički sretnu. Ovoga puta, Marijana je “prekršila” i taj trend pa je letos par meseci provela u Makedoniji.

 

Fotke sa subotnjeg nastupa zajedno sa Tatjanom Lazarevskom u Spotswood Hotelu

Sreo sam je u subotu na nastupu njene drage prijateljice i koleginice Tatjane Lazarevske i stekao utisak kao da se ništa nije promenilo za trideset godina. Marijana je i dalje istinska dama, neverovatan prijatelj i drug, a za posetioce je pristala, bez obzira što je došla u ulozi gledaoca da podrži koleginicu i prijateljicu, koju je nazvala njenom “australijskom bliznakinjom”, otpeva već pomenuti čuveni hit “Priznavam” koji je, ruku na srce, izazvao pozitivnu jezu.

Marijana sa našim urednikom na subotnjoj zabavi

Kažu da čovek peva do sudnjeg dana, da je to profesija koja ne priznaje godine, te kako je Marijana Sarić Novačevska još uvek u lepim godinama šteta bi bilo da takav biser nije na sceni.

Zato je naš Portal ovako javno poziva – MARIJANA VRATI SE NA SCENU, TAMO TI JE MESTO!

 

Rade BERAK

 

 

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila