Za Uskrs mnoge domaćice se trude da imaju svečanu i lepu trpezu, žele da obraduju porodicu i goste raznim specijalitetima. Znajući za to, spremili smo vam jedan vrlo jednostavan i originalan desert, buket sa jagodama preliven čokoladom. Ne morate imati cveće na stolu, napravite ovaj buket izgledaće vrlo ljupko, pa i raskošno, ako budete kreativni, videćete svi će biti oduševljeni…

Drage domaćice, koje niste do sada pravile ovaj recept, ne brinite, lako se i brzo pravi, pokušajte, nećete pogrešiti.

Potrebno je:

1 ili 2 pakovanja svežih jagoda (zavisi koliko osoba)

dve veće čokolade, tamna i bela,

štapići drveni (ima ih svuda u prehrambenim prodvnicama)

i različitih boja sprinkles (ukrasne voćne ili čololadne mrvice)

Priprema:

Operite jagode pod mlazom hladne vode, stavite na tacnu papir koji upija i poređajte ih da se malo osuše.

U dve činijice odvojeno izomite čokolade, istopite ih u mikrotalasnoj peći ili ih istopite na pari (stavite izomljene čokolade u šekpice koje će ispod imati posudu sa ključalom vodom, istopiće se lepo i lako).

U svaku jagodu ubodite šiljati deo drvceta koji ste prethodno umočili u čokoladu ali sasvim malo, jer će vam inače drvce proći na drugu stranu i jagoda će vam pasti na dole.

Listiće na jagodi povucite ka dole, zatim dobro jagodu po jagodu umočite u čokoladu sa svih strana i brzo pospite sa sprinkles. Za pcčetak ređajte ih u dublju času i pripazite da se ne dodiruju. Ja sam pravila jednu jagodu sa belom čokoladom, drugu sa tamnom i tako sve do kraja. Ako imate roze jednobojan sprinkles i stavite ga na belu čokoladu dobićete divne roze jagode. Zavisi od vaše mašte kako će jagode biti ukrašene. Kada se jagode osuše poređajte ih u dekorativnu vazu i odložite u frižider sve do posluženja. Ovakve jagode možete servirati uz šampanjac što će vam dati poseban užitak.

Srećne Uskršnje praznike želi vam redakcija portala “Svet Australia”!

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila