Ljubovta e tema koja sekogaš branuva, osobeno koga se vo prašanje slavnite i poznati ličnosti, čija intima sekogaš skokotlivo ja intrigira javnosta. A ovie denovi ljubovnata ispoved na eden od najubavite romski pejači, Muharem Serbezovski ja stavi vo fokusot na interes povtorno pokojnata Kralica na romskata pesna Esma Ređepova.


Toj otkri deka vo tinejđerskite denovi bile ludo vljubeni eden vo drug i deka izgledale kako Romeo i Julija:

– Toa beše mnogu odamna, koga imav 12 godini. Nastapuvav vo razni kulturno-umetinčki društva vo Makedonija i vo edna prilika ja sretnav togaš mladata, no, rasna devojka koja ja viknaa za da ja prepee pesnata koja jas ja peev na romski jazik, a drugite ne ja razbiraa. Toa beše Esma. Vednaš se zaljubiv vo nea, a i taa vo mene. Podocna prizna za nekoi mediumi koga ja prašuvale za mene. Našata ljubov zgasna koga stanav nepodnosliv, verojatno zatoa što stanav poznat i popularen pejač. Esma i jas bevme ciganskite Romeo i Julija –  izjavi Muharem.

Toj isto taka na javnosta i otkri deka na negova preporaka pokojnata Usnija Ređepova ja dobila ulogata na Koštana:

– Režiserite ne možea da najdat devojka koja bi ja igrala Koštana, a jas togaš ja donesov Usnija i taa stana najpoznatata Koštana. Taa beše ciganska primadona, nemaše nekoi kvaliteti kako pejač, no, pleneše na drug način. Beše mnogu intelegentna – reče pejačot.

Za žal i dvete spomenati dami koi ostavija dlaboki tragi vo muzičkata istorija ne se živi za da možat da gi potvrdat ili demantiraat ovie izjavi na Muharem, no ljubovta i uspehot i ne treba da se demantiraat…

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila