Tamara Todevska denovive e aktuelna so svojata nova pesna “Porok” koja pred nekolku dena ja promoviraše na Yu tube kanalot na Urban Rekords. Stanuva zbor za pesma koja e vo nejzin prepoznatliv pop manir, no ovoj pat so primesi na trap stilot koj e se popopularen kaj mladinata.

Se razbira za aktuelnosta na vakvite pesni najzaslužna e Senidax koja na ovie prostori uspea da privleče najgolemo vnimanie kako traperka što postavi standardi, pa sporedbata so nea na Tamara sigurno ќe i godi.

Na takvata paralela ne asociraše video zapisot što Tamara go snimila za svojata nova pesna, vo koj se pojavuva vo edno stilizirano moderno vamp izdanie, vo koe se naglaseni nejzinite atributi. Pejačkata vo spotot izgleda poubavo od sekogaš. Nejzinata ženstvenost i neguvaniot izgled ja potvrduvaat harmonijata vo koja momentalno uživa i se vistinska refleksija na nejzinata sreќa kako profesionalec no i kako žena.

Deka e toa taka potvrduva i nejzinoto avtorsko debi vo koe participirala so Lazar Cvetkovski so kogo zaedno ja napišale  muzikata i aranžmanot za pesnata, a dodeka tekstot za “Porok” e delo na nejzniot kolega Tajzi.

Interesno e što Tamara za prv pat sorabotuva so dečkite od Urban Rekors koj dosega na mnogu navrati se dokažale kako edni od najdobrite vo svojata rabota. Toa go pokažaa i ovoj pat, so ovoj video materijal koj gi sledi svatskite trendovi i e potvrda na kvalitet.

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila