I taman pomislivme na povidok e estradna ladna vojna megju folkerkite koi pred nekoj den so prozivkite po društvenite mreži go zagolicaa interesot na javnosta, euforijata brzo splasna so javnata izjava na Sanja Cinceva koja vo stilot “rekla pa porekla” se amnestiraše i vo dobro poznatiot makedonski estraden manir, gi obvini mediumite koi kako i sekogaš se “glavnite vinovnici” za toa što ne im odgovara na estradnite ličnosti?!
Pametnata javnost dobro znae deka mediumite ne može da izmisluvaat prkazni ako nema iskri, ili kako vo slučajov petardi koi voobičaeno se prisutni na mak.estradata.

Vsušnost našite estradni ličnosti nikogaš nemale “petlja” da se soočat so prozivkite od drugite kolegi ili koleški zatoa što za toa e potreben i stav i integritet, a Bogami i hrabrost, pa linijata na pomal otpor nekako voobičaeno im bila “najmudro rešenie”.

I tokmu toa e onoj glaven faktor što gi pravi dijametralno različni od nivnite srpski kolegi koi redovno im se predizvik i primer, arno ama srpskata estrada za razlika od našata e svetlosni godini ponapred i tamu sekoe podiganje na prašinata znači popularnost koja dobro mediumski se eksploatira. Tamu javnite ličnosti ne pišuvaat esei so izvinuvanje tuku frontalno go branat svojot stav duri i koga se na meta na javnosta. A kaj nas …. E, kaj nas eve kako vo diplomatski manir repliciraat:

– Jas, Sanja Cinceva, javno izjavuvam deka nemam ništo protiv moite koleški Suzana Gavazova i Elena Velevska. Naša megjusebna šala e izvadena od kontekst i plasirana po mediumite za da bidat čitani. Od sekogaš sme bile vo dobri odnosi i taka ḱe ostane. Jas ne sum taa što možam da tvrdam koj na koe mesto na skalata e, tuku našata publika i slušateli, no ako lično mene me prašuvate takva skala ne postoi, site nie sme ednakvi. A što se odnesuva za odnosot moj so koleškata Sanja Sani Grozdanovska, točno e deka vo minatoto imalo nedorazbiranje i mediumsko prepukuvanje, no preku naš zaednički razgovor na nekoj način gi smirivme “strastite” i gi nadminavme nedorazbiranjata. Toa što bilo vo minatoto, tamu i ḱe ostani. Sepak sme koleški i vodime javen život, ne ni dolikuva javno da se provocirame i navreduvame. Site znaeme deka našata profesija poradi Korona virusot e na pauza, pa mediumite koi ja sledat estradata od nedovolen materijal za objavuvanje, baraa nekoj provokativni temi. No eve jas ḱe im najavam bomba, odnosno temi za pišuvanje, a toa se moite novi proekti pretočeni vo novi pesni, sledete me i ḱe ima što da gledate, slušate i pišuvate. Ve saka Vašata Sanja Barbi Cinceva – napiša strumičankata označuvajќi gi “dragite” koleški Sanja Sany Grozdanovska, Suzana Gavazova i Elena Velevska.


Da ne e smešno ќe e tažno zošto statusov poveќe zvuči kako testament od kolku kako estradna replika, a za najavenite bombi vo forma na pesni jasno e deka nema da eksplodiraat zošto Barbi Cinceva dosega ne e poznata po pesnite tuku po atraktivnata pojava.

Ostanuva da im poračame na estradnite vedeti deka misijata im e promašena, zošto tie na estradata ne se vo humanitaren pohod tuku vo služba na euforijata i animiranjeto na javnosta, pa zatoa besmisleno e da se držat do lažniot moral…

Biba KRNČESKA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila