Ima edna narodna koja veli “vidi ja ženata i ќe znaeš kakov maž odbrala” što znači deka dobriot brak se prepoznava preku izgledot na ženata. Ako ja prifatime ovaa teza togaš jasno e deka folkerkata Silvana Krstovska ima zošto da go glorificira svojot Igi, kako taa nagaleno si go vika soprugot Igor so koj denovive proslavuva 21 godina bračen život.
Ovoj par koj radi prirodata na javnata profesija na Silvana ima i estraden predznak, e eden od retkite što opstanale vo ovie turbulentni vreminja koga se pomalku možat da se vidat skladni bračni parovi na koi na prvo mesto im e semejstvoto pa posle se drugo.

Velat za sreќa e potrebno malku, ama za brak e potrebno mnogu ! Toa go znaat osobeno onie što ja prekinale bračnata zaednica, zatoa što taa insitucija bara mnogu od partnerite. Ljubov, griža, vnimanie, posvetenost i postojano osmisluvanje na zaedničkite moment, a tomku toa Silvana i Igi redovno go demonstriraat i sekoja godina na orginalen način si go odbeležuvaat svojot bračen jubilej. Minatata godina zaradi pandemijata i nemožnosta da go realiziraat bračnoto patuvanje  se odlučija za semejna karantinska foto sesija, a Silvana preku mediumite gi pokaža i semejnite fotografii od nivnata gala svadbena proslava koja traela dva dena i na koja prisustvuvale 700 gosti.


Ovaa godina pejačkata se odluči so svojot “sreќen fustan” i fotografii od nekogaš i sega da ja odbeleži dvaest i prvata godina bračen život i da pokaži deka razcvetala kako žena koja pokraj svojot izbranik e sreќna, vljubena i zadovolna.


Pred 21 godina, Silvana bila crnka so kratka kosa, a nejziniot Igi  imal dolga kosa koja odlično mu prilegala, pa priseќajќi se na toa vreme pejačkata gi sporedi fotografiite i napiša:

1998 god. VS 2021 god.
Jas&Iggy niz vremeto!
Istiot hippy fustan i po 23 godini e interesen, a dodeka crnata kratka kosa e odlika na tie buntovni godini. A Igor Iggy Krstevski, ne znam,mene mi e i togaš i sega ednakvo ubav i toj e zadolžen za sjajot vo moite oči sive ovie zaednički vkupno 29-et godini, od koi 21g. vo brak…, pa procenete vie sami!
22-23/4/2000g.-22-23/4/2021g.
Happy anniversary my love i se ušte mi e predizvik da se budam sekoe utro pokraj tebe!
I love you Iggy!Vo ovaa priliki i našata redakcija im go čestita bračniot jubilej na Silvana i Igor i im posakuva večna ljubov i sloga…
Biba KRNČESKA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila