U “ludim godinama” bio je šef dopisništva Srpskog glasa iz Sidneja, kojeg je uređivao dole potpisani. Bilo je to početkom 90-tih prošlog veka. Družio se sa pokojnim, legendarnim Vladom Divljanom koji je, takođe, u to vreme bio stanovnik tog najvećeg grada u Australiji. U Sidneju je, na čuvenoj Kings ulici u Newtownu, između ostalog, držao i u to vreme najveću knjižaru koja je kupcima širom petog kontinenta, nudila hiljade najboljih izdanja srpske i svetske književnosti. U pitanju je Jugoslav Ćosić!

Vratio se za Beograd u verovatno u najdramatičnijim vremenima za Srbiju. Tim povodom je i sam izdao knjigu “Vreme sna – Terra Incognita” u kojoj je na briljantnom putopisnom stilu, opisao ovu razvijenu, ali još uvek “nepoznatu zemlju”.

Po povratku u otadžbinu hrabro se upustio u novinarsku bitku lansirajući emisije poput “Poligraf”, “60 minuta”, “Između redova”… na tada, slobodnom B92.

Danas je direktor Nezavisne N1 Televizije za Srbiji, na kojoj vodi emisiju “Pressing” koja ima, da tako kažemo, “hard talk” karakter.

Na priloženoj fotki na koju sam nabasao listajuć albume, Jugoslav je u društvu pokojne muzičke legende Cuneta Gojkovića i Lepe Lane koji su gostovali u Australiji sredinom 90-tih.

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila