Proslavata na Božiќ e sekogaš sinonim za semjenite vrednosti, splotuvanjeto i zaedništvoto. Ovie najsveti denovi koga e roden našiot spasitel Isus Hristos, hristijanite gi odbeležuvaat vo radost, blagoslovi i vo dobra misla. Togaš e vistinskoto vreme za izraz na ljubov i želbi koi od srce gi posakuvate za sebe i svoite najdragi.

Ovoj Božiќ se čini deka najtipično se odbeležuva, zatoa što semejstvoto se potvrdi kako oaza za spas od pandemijata i mesto kade radosta se neguva, a nadešta cveta. Vo ovie Božiќni denovi normalno e lugjeto da bidat mnogu po emotivni, mnogu  poraznežneti i polni so čuvstva, ednostavno toa doagja nekako prirodno, a emociite koga se silni ne treba da se krijat, tuku da se spodelat. Tokmu takva emotivna poraka za Božiќ spodeli javno preku društvenite mreži popularnata Rosana Sariќ Todorovska koja iskreno napiša:

“I dojde Novata… I neka e beriќetna, sreќna… I so edna edinstvena želba, a toa e zdravje, se razbiraaa….Ne za đabe rekle starite zdravje pred se. Novata ja dočekav i Božiќ so moite najmili no vo dušata jad, gorčina bidejќi i drugite moi duši eve veќe nekolku godini ne bea so mene (so nas)…. Pred se mojot, našiot brat koj pred vreme ne napušti a jas se ušte ne možam da se pomiram so toa…. Potoa mojata druga polovina, od mojata duša, mojata Marijana…
I zatoa imam gorčina vo dušata bidejќi strašno mnogu mi nedostasuvaat
Na moeto bratče, našata ikona neka počiva vo mir, spomnuvajќi go za site ubavi nešta vo mislite, dušata i srceto…
Od druga strana mojata Marijana so vnucite, uf bolno, dalečno a vistinski…Tolku mi treba i mi fali za site naši rodendeni i slavi…
Ne možev seto ova da ne go spodelam…
I pak ќe kažam: sakajte se, počituvajte se i pred se zdravje…. Ubava godina na site!”
– napiša Rosana, spodeluvajќi gi semejnite fotografii so najdragite…

Rosana i nejzinata sestra Marijana od sekogaš važele za vistinski zvezdi i dami na makedonskata scena. Nivnata kariera za site ovie godini ostana nedoprena od skandali i aferi, što ja potvdruva i nivnata vrednost kako lugje koi gi neguvaat semejnite i moralni vrednosti.


Ovie dami i pokraj zvezdeniot status imaat topol i srdečen odnos so site svoi obožavateli. Ednostavno toa e voočlivo i preku društvenite mreži kade transparentno komuniciraat so site poznati i nepoznati ličnosti i so edna neposrednost go iskažuvaat svoeto vospitanie i kultura.

Rosana e poznata i kako golem ljubitel na životnite i borec za nivna zaštita, pa ne retko spodeluva objavi za vdomuvanje na kučinja i nivna griža. Taa zaedno so Marijana uživaat vo semejnite radosti so svoite vnuci Noax i Eva za koi kako što velat nema što ne se spremni da napravat.

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila