Pred samiot kraj na istekot na 2019 godina vnimanieto ќe go posvetime na ušte edna mlada pejčka koja ovaa godina blesna vo poln sjaj preku svoite pesni i festivalski nastapi no i preku sorabotkite so svoite kolegi, a toa e ubavata strumičanka Stojne Nikolova.

Taa ovaa godina ja vidovme kako debitant na Valandovskiot festival kade ispea pesna od Kristjan Gabroski “Edno zasekogaš” i uspea da ja dobie nagradata za najdobar  debitant, a voedno na publikata  osobeno i se dopadna i nejzinata srabotka so duoto “Fortisimo” so koi go snimi prepevot na pesnata “I ušte ne znam kade si” koja svoevremeno ja ispeeja Blagica Pavlovska I počinatiot  Zoran Damjanov.

Isto taka Stojne ovaa godina beše često prisuna i na TV ekrante, a nejznite nastapi vo muzičkata emisja “Merak Meana” publikata gi pozdravi so golemi simpatii. Pred samiot kraj na godinata Stojne blesna vo duet nastapot so kolegata Damjan Stojanoski so koj ja izvede pesnata “Zaedno da sme” koja sovršeno gi spoi nivnite glasovni potencijali  i predizvika gromoglasni aplauzi od publikata.

Ednostavno rezimirano ovaa godina beše poln pogodok za Stojne koja od samoto pojavuvanje na scenata na svoi praktično detski godini važeše za golem potencijal zatoa što ima prekrasna boja na glas umee žanrovski da se prilagodi na interpretacijata i pri toa izgleda ubavo i prirodno vo sklad so svojata vozrast i stilska opredelba.

Pred samoto finale na godinata  Stojne na novinarite i publikata  im go najavi svojot najnov proekt “Kruševo aber pristigna” koj go sraboti so “Mojso Produkcija”, a stanuva zbor za prepev na obnarodenata pesna što vsušnost ja napiša i ispea legendarnata Vaska Ilieva, za koj snimi i video spot vo režija na Daniel Joveski.

Stojne ne go krie golemoto očekuvanje od ovaa pesna za koja aranžmanot go napravi proslaveniot  Damir Imeri, a kako što samata izjavi, ova e dosega nejzin najemotivno otpean tekst.

“Kruševo aber pristigna” izbrav da ja ispeam pred se zatoa što po priroda sum borec, a vo samata pesna imame zena – komita.  Ja ispeav pesnata so silen emotive naboj i se nadevam deka videoto ќe go puštime vo eter najbrzo za novogodišnite praznici. Ovaa godina mi se slučija navistina ubavi raboti kako na privaten taka i na profesionalen plan i slobodno možam da ja narečam edna od najuspešnite godini za mene. Novata 2020 godina ќe ja dočekam rabotno vo restoranot “Bien” vo Skopje. Privatno  si posakuvam vo Novata da sme živi i zdravi jas i moite najbliski, a profesionalno da ostavam ušte pogolem beleg za idnite generaciii vo makedonskoto tvoreštvo”  izjavi Stojne Nikolova koja voedno im gi čestita Novogodišnite praznici na  site čitateli na “Svet – Australija” posakuvajќi im ušte poubava godina…

Biljana KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila