Euforijata, izlivot na emocii i silnata duševna radost što ni ja priredi makedonskata fudbalska reprezentacija koja pred nekoj den ostvari istoriski rezultat i se plasira na Evropskoto Prvenstvo beše inspirativna i za popularniot makedonski Djshorty Pančo DNK koj na svoeto telo go istetovira makedonskoto zname i preziminjata na site fudbaleri što ne odnesoa vo Evropa. So  svojata presno iscrtana tetovaža, Pančo se pofali preku instagram kade napiša:

Koga ќe ti se ispolni detskiot son, momentot mora da se ovekoveči. Ovaa tetovaža mi e edna od poznačajnite koi gi imam na moeto telo i sum gord na istata isto tolku kolku što sum gord i na našite reprezentativci koi ni ja priuštija ovaa neopisiva radost. Ni pokažaa i dokažaa na site nas kako so splotenost i verba se postignuva uspeh. Bravo momci heroi naši – napiša Pančo oglasuvajќi se od ateljeto na negoviot tattoo majstor Goran Mičiќ koj važi za eden od najdobrite vo svojata branša.

Očigledno so ovoj gest Pančo ja prodolži tradicijata koja neodamna ja započna pejačkata Todevska koja vo znak na izvinuvanja kon nacijata gi istetovira makedonskite revolucioneri, dodeka pak Djshorty vo nalet na patriotska euforija se iscrta dokažuvajki deka ovoj sportski uspeh e svoevidna katarza na nacijata koja so decenii politički se devalvira no na kraj sportski triumfira.

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila