POKLANJA TRETMAN JEDANPUT MESEČNO PACIJENTIMA OBOLELIM OD CANCERA I ŽENAMA KOJE SE BORE SA CANCEROM DOJKE.

Mirjana Mitrović, uspešna i cenjena kozmetičarka, rođena je u Beogradu, potiče iz ugledne muzičke porodice u kojoj su se afirmisale poznate estradne ličnosti Ljiljana Mitrović (njena majka), pevala je i svirala harmoniku, Branimir Đorđević (ujak), čuveni pijanista i klavijaturista i Aleksandar Đorđević (brat od ujaka), takođe, izuzetan pijanista i klavijaturista koji je završio džez akademiju u Čikagu.

Muziku je zavolela jako mlada. U Beogradu je završila muzičku školu “Stevan Mokranjac” odsek klavira kod profesora Slobodana Živkovića (sina legendarnog para Radojke i Tineta Živković, koji poslednje tri decenije živi u Sidneju).

Po završetku školovanja 1991. godine, otišla je u Ameriku u želji da upiše muzičke studije i napravi muzičku karijeru. Iako je u Čikagu imala više zapaženih nastupa, plan joj se nije ostvario, ubrzo se udala i rodila sina. Ostvarenjem porodice odlučila je da se oproba u nečem drugom. Mirjana je u srcu humanista, oduvek je želela da pomaže bolesne ljude, što je bio razlog da završi mediciinsku školu i da radi kao medicinska sestra 10 godina u bolnici – Resurrection Hospital u Čikagu.

Zbog privatnih razloga napustila je u bolnici posao i posvetila se kozmetici. Završila je školu za negu lica i otvorila kozmetički salon SKIN CARE BY MIRA.

Bavili ste se muzikom, bili ste medicinska sestra, šta vas je navelo da otvorite kozmetički salon?

 • U životu se često dogode okolnosti zbog kojih se promeni karijera. To je bilo i u mom slučaju. Dugo sam razmišljala čime bih mogla da se bavim a da ostanem blizu moje medicinske profesije, i da radim nešto što zaista volim, odlučila sam da upišem školu za medicinsku estetiku i otvorila svoj salon. Uverena sam da nisam pogrešila. Što se tiče muzike za sada je ostala velika ljubav u mom srcu.

Na kojoj se adresi nalazi salon i koje  usluge nudite mušterijama?

 • SKIN CARE BY MIRA salon se nalazi u Shopping centru Golf Mail u Nilesu -Čikago. Naše radno vreme je od ponedeljka do subote od 10:00 ujutro do 8:00 uveče. Radimo Facial higijensko čišćenje i hidrataciju lica, hydrofacial tretman sa kiseonikom, mezeterapiju bez igle, miolift radiotalasni lift, photo facial, microdermabrasion, photo facial chemical peels, lasersku depilaciju itd…

Šta preporučujete mušterijama, koji je tretman najbolji i najefikasniji za podmlađivanje lica, zatezanje ili za osvežavanje kože, koliko ih je potrebno tretmana da se dobije značajan rezultat?

 • Čišćenje lica i hidratacija je potrebna svakom tipu kože, znači pored klasičnog čišćenja, tretmani sa kiseonikom postižu najbolji rezultat za čistu i nahranjenu kožu. Takođe, preporučujem tretmane za podmađivanje, kao što su: mezoterapija bez igle, radiotalasni lifting, potrebno je od 3-6 tretmana za dobar efekat.

Veoma je humano što poklanjate tretman jedanput mesečno pacijentima lečenim od kancera, takođe i ženama koje su imale kancer dojke, šta Vas je motivisao za takvo plemenito delo?

 • Kao što sam ranije spomenula, oduvek sam želela da nekako pomognem bolesne. Njima mnogo znači naša ljubav i pažnja, treba da im ulivamo nadu u bolji svet, samim tim i njihovo ozdravljenje. To je svakako najmanje što mogu da uradim za njih.

Za koje se tretmane odlučuju devojke, za šta se opredeljuju dame u godinama? 

 • Nećete verovati, ali mlade devojke traže više Botox i razne filtere, dok starije dame ostaju pri klasičnim tretmanima.

Pandemija Korona virusa ne popušta u Americi, koliko je uticala na posao u salonu?

 • Pandemija je na žalost sve nas pogodila. Oko 30% mojih mušterija nije se vratilo. Iskreno se nadam da će se uskoro završiti.

Koje mere zaštite preduzimate kada mušterija dođe na tretman?

 • Higijenske mere u salonu su na najvećem mogućem nivou, zakazujem jednu po jednu mušteriju, trudim se da se ne sretnu… Dovoljno ostavim vremena da se sve pripremi za sledeću mušteriju…

Da li satima dugo nošenje maski ima negativan efekat za lice?

 • Na žalost – da, zaštitne maske mogu da izazovu probleme na licu. Najvažnije je da uvek koristite novu masku (nikako staru koju ste upotrebljavali) i da je menjate na 2 sata. Podrazumeva se da redovno održavate higijenu kože lica.

Čikago je multinacionalan grad, koje žene najviše posećuju Vaš salon?

 • Mogu vam reći da naše žene dolaze u velikom broju, Amerikanke takođe, Evropljanke, ali i latino žene starosnog doba od 20-65 godina.

Šta je po Vama potrebno jednoj ženi da uvek izgleda lepo i negovano?

 • Svaka žena na odnosu na svoje mogućnosti, treba da vodi računa o svom izgledu, samim tim i o svom zdravlju. Na prvom mestu je lična higijena, uredna kosa, nokti, adekvatna garderoba. Nije bitno da li je skupa ili jefitna, važno je da je čista i pristojna. Veoma je važno da ima svoj stil i da drži do sebe.

Imate li poruku za naše čitaoce?

 • Naravno, pozdravljam sve vaše čitaoce portala Svet Australia širom sveta i želim im srećne i uspešne dolazeće praznike. Takođe, želim im dobro zdravlje, mladima da poštuju starije i da vole svoje roditelje, jer – LJUBAV POBEĐUJE SVAKO ZLO.

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila