Mala šala za suknju, obukla sam je poslednji put kada sam išla u vrtić…

Mlada i dinamična devojka iz Sidneja, Anđela Kostić Čupa, možda ima 23 godine ali peva kao da je bar toliko na estradi. Pažnju je privukla učešćem u Zvezdama Granda prošle godine. Kolege pevači i muzičari imaju samo reči hvale za nju, a mi koristimo priliku da je u ekskluzivnom intervjuu bliže predstavimo našim čitaocima širom sveta.

Pre svega, dobro došla u Svet Australia! Nadamo se da si jedan od njegovih čitalaca. Za početak da razjasnimo stvari – odakle taj nadimak Čupa?

Bolje vas našla, hvala na pozivu za intervju. Nadimak sam dobila još u osnovnoj školi po mojoj prirodno kovrdžavoj kosi, s vremena na vreme i zaboravim da mi je pravo ime Anđela posto me i ukućani zovu Čupa.

Gde se Čupa rodila? Koliko dugo živi u Australiji?

Rođena sam u Beogradu, u Australiji sam poprilično kratko, tek dve godine.

Koga sve imaš u užoj familiji ovde?

Ovde su mi jedino majka i očuh, sva ostala familija je u Beogradu.

Kako je došli do tvog angažmana u ZG?

Godinama unazad su me nagovarali prijatelji i familija da se prijavim za ZG. Ja nisam htela i rekla sam da će to biti onog trenutka kada moje pevanje dostigne neki viši nivo.

Kakvo iskustvo nosiš iz tog takmičenja koje je, svedoci smo, lansiralo mnoge mlade pevače i talente, bez obzira na plasman?

Jedno prelepo iskustvo, poznastvo sa ostalim takmičarima sa kojima sam i dalje u kontaktu. Poznanstvo sa mojim mentorima Tašketom i Viki Miljković koji su mi pružili priliku, pomogli u usavršavanju mog pevanja i naučili dosta toga na čemu sam im jako zahvalna.

 

Kako je u Sidneju? Čime se osim pevanja baviš?

Sidnej je božanstven i zaista uživam ovde, već sam se i navikla. Od skoro smo otvorili slatki shop online prodajemo kolače, poslastice…

Imaš li već sada ambicije i planove vezane za karijeru jer si ipak jako mlada osoba?

Kao i svaki muzičar i ja imam želju i ambiciju da jednoga dana snimim nešto svoje, a do tada ću usavršavati svoj glas.

Družiš li se sa kolegama iz branše i koga bi izdvojila?

Družim se, sa svima sam u dobrim odnosima. Ne bih nikoga posebno izdvojila. Sa nekim kolegama samo radim sa nekima se družim i privatno.

Sa kime inače nastupaš i gde sve nastupaš?

Zbog trenutne situacije nemamo neki veliki izbor gde možemo da nastupamo. Za sada je to Bonno (Srpski Bonnyrigg Spors Club, prim. Autora) i Rakia bar. Ranije smo imali razne opcije bilo je više posla i bilo je raznih privatnih proslava. Uvek sam za saradnju ko god da me pozove, ima tu dosta ljudi da ih ne nabrajam sad.

Kako je na tebe delovala ova pandemija koja je, mnogi se slažu, estradu možda i najteže pogodila?

Jako loše, ja sam se tad taman vratila u Sidnej posle takmičenja i počela da radim što je trajalo jako kratko. Mislim da je ovo prvi put da sam ovoliko vremena provela u kući.

Kakva je budućnost naše muzike na petom kontinentu i trenutku kada postepeno dolazi do smene generacije? Ima li mladih koji obećavaju?

Pa iskreno ne znam, još uvek slažem kockice i pokušavam da se shvatim šta se dešava ovde što se tiče muzike. Mislim da je danas mnogo teže da dođeš do izražaja jer svako ko ne zna čime da se bavi on se lati mikrofona ili muzičkog instrumenta. To je tako svuda, nažalost, ne samo ovde.

Šta je potrebno da bi talenti izbili u prvi plan?

Potrebno je da ne budete isti kao i svi ostali (što je u mom slučaju tako), naravno ne zato što moram, već zato što ja tako želim. Da radite svaki dan na sebi i učite iznova. Malo je teško da u 21. veku dođes u prvi plan.

Kada možemo očekivati da Čupa uđe u studio i snimi neki singl ili, daj Bože i – album?

Imam to u planu ali pre toga ću se još jednom pojaviti u Zvezdama Granda što će verovatno biti sledeće godine. Posle toga se nadam da ću ispuniti svoj san i izbaciti nešto svoje.

Imaš neobičan stil oblačenja čini mi se ležeran, tu je i neobična frizura; ko kreira tvoje modne detalje ili si sama zadužena za taj trend?

Sve sama i sve je prirodno! Hahah, uglavnom sam ja ta koja je zadužena i naravno moja mama koja mi pomaže da sklopim boju suknje i štiklica. Mala šala za suknju, obukla sam je poslednji put kada sam išla u vrtić.

Imaš li, za kraj, neku poruku našim čitaocima, tvojim kolegama i čovečanstvu u celini?

Imam da više uživaju u životu i da manje budu sujetni. Čovek nije rođen naučen, već mora da uči ceo život. Hvala ti Rade, veliki pozdrav za tebe, za moje drage kolege i ostale čitaoce.

Kratka i precizna u odgovorima, to je Čupa, “nekadašnja” Anđela Kostić. Čitaocima, razumljivo nudimo jedan od njenih nastupa, gde je “oduvala” Jelenu Karleušu, sa preporukom da nakon čitanja ovog intervjua, pogledate:

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila