Radmili Misić, Bog je dao sve – i stas i lepotu i anđeoski glas. Upoznao sam je kao mladu, u njenim ranim 20-tim kada je po prvi put gostovala u Australiji. Osvajala je svakog krupnim zelenim očima koje su u sebi nosile i određenu dozu sete u koju nismo uspevali da provalimo. Prijatna i inteligentna, uvek je pričala bez zastajkivanja – bila je sigurna u sebe.

Od tada je prošlo mnogo vremena. Srbija, Australija, Evropa, Amerika… bio je niz koji se ređao na životnom i profesionalnom planu Radmile Misić, da bi se, od prošle godine, konačno (da li?), skrasila u Australiji. Tačnije u Sidneju mada nije isključeno da u neko doba završi i u Melburnu gde joj živi najveći broj ovdašnjih prijatelja. Svoj privatni život ipak je sačuvala za sebe i insistira da, što je privatno i ostane – privatno.

Zbog svoje lepote vrlo često se nalazila na naslovnim stranama muzičkih magazina.

NEKE OD NASLOVNIH STRANA SA RADMILOM MISIĆ

Rado se odazvala našem pozivu za intervju na našem Portalu koji je ekskluzivan.

Koliko si puta i kada gostovala u Australiji pre konačnog doselenja, prošle godine?

U Australiji sam gostovala prvi put 88, u restoranu Toplica, sa pokojnim Kvakom i Angelom Dimovim. Drugi put sam imala turneju 98. u Sidneju, Melburnu, Pertu i Brizbenu. Treći put 2018. turneja po celoj Australiji, a četvrti put 2019. kada sam došla i ostala da živim na petom kontinentu.

Kada si počela da se baviš pevanjem, ko ti je bio uzor i kako je uopšte došlo do toga da pevanje izabereš za profesiju? Navedi te tvoje početke.

Celi svoj život sam u muzici. Završila sam nižu i srednju muzičku školu, prvo u Negotinu zatim u Nišu. Pevala sam u Horu, svirala klavir a 84. sam profesionalno počela da pevam.

Kakvi su ti bili muzički počeci, ko su ti bili saradnici, kada si i za koga snimila prvi album, pa onda i ostale?

Moji počeci su bili u Nišu, a zatim u Beogradu od 91. sam krenula estradnim putem, kada sam za PGP snimila svoj prvenac u saradnji sa Zaharom. Drugi i treći album za PGP u saradnji sa Zoranom Matićem. Četvrti album za PGP sa raznim autorima kao sto su pokojni Mića Nikolić, Vesna Petković, Zoran Vlajić i drugi. Peti album PGP u saradnji sa Bobanom Prodanovicem i Mišom Mijatovićem. Šesti album u izdanju Zam produkcije sa mnogim autorima kao sto su Miodrag Z Ilić, Dragan Todorović i drugi. Svih tih godina sam snimila i mnoge singlove za razne festivale i bila nagrađivana kao što su: Beogradsko proleće, Mesam, Moravski biseri. Najveća nagrada mi je kada sam dobila status umetnika.

Moje čuvene pesme su: “Lažeš me ljubavi moja”, “Prokleta je ljubav oteta”, “Merak”, “Anđeli braćo”, “Selo moje kraj Morave”, “Ako te noćas ne vidim”…

Gde si rođena i kada si otišla za Beograd?

Inače, rođena sam u Rači Kragujevačkoj ali sam detinjstvo provela u Negotinu i Nišu. Bila sam na svim kontinentima čak sam i živela i nastupala u Americi 4 godine, od 2006. do 2010. Ponovo se vratila za Beograd i nastavila sa svojom karijerom. 2015. snimila sam singl i spot za pesmu “Samo ja” u izdanju Golda.

Zašto si baš Australiju izabrala za svoju drugu otadžbinu?

Oduvek sam volela Australiju i sada mi se želja ispunila da ovde živim i nastupam. Volim ovde predivnu prirodu klimu i okean.

SA KOLEGAMA I PRIJATELJIMA U AUSTRALIJI

Gde sve ovde nastupaš, mislim, pre korone? Imaš li ovde kolega i prijatelja sa kojima se družiš?

Pre korone sam nastupala po celoj Australiji u srpskim klubovima, crkvama i raznim veseljima. Imam puno kolega sa kojima sam prijatelj preko 20 i 30 godina. To su Bina Mecinger, Dragana Tica, Bajo Roganović, Maja Mijatović, Dragan Brzić, Vesna Suša, Dule Milivojević i naša legenda Čakija, čuveni gitarista, sa kojim često sarađujem.

Šta bi poručila mlađim pevačima koji planiraju tvojim putem u muzici?

Inače zadnjih par godina u Beogradu, imala sam svoju školu pevanja. Kod mene su dolazili mladi talentovani pevači koje sam spremala za audicije. Moj savet im je bio da je osim talenta bitan rad, upornost i istrajnost na putu uspeha. Svako ko počinje, naravno da ima svog uzora ali je najvažnije da vremenom steknu svoj identitet, pečat… Na primer, kada sam počinjala sa karijerom, uzori su mi bile Ana Bekuta, Vida Pavlović, Azemina Grbić ali vremenom sam napravila svoj pečat i svoju boju glasa što je najbitnije.

Koja su ti druga interesovanja osim muzike?

Osim muzike volim plivanje, bicikl, šetnju, dobru knjigu ili film, a najviše dobro i veselo društvo. Takođe, volim i kulinarstvo (ovde nam je lepa Rada obećala da će ekskluzivno za Svet Australia, demonstirati jedan od njenih recepata).

Dokle planiraš pevati?

Imam velike planove što se muzike tiče, objaviću sedmi album kompilacije i obrade balkansih starih pesama, neka nešto ostane i kao iznenađenje mojoj poštovanoj publici. Nastupaću sve dok me publika bude tražila, to je moj smisao života. Srećna sam što radim ono sto volim i hvala Bogu na tome.

Šta poručuješ kolegama a šta našim čitaocima?

Svojim kolegama kao i mojoj publici poručujem da sve ovo sto se dešava u svetu vezano za Koronu i svega ostalog, naučimo jednu životnu lekciju, a to je da se posvetimo svojim najmilijima, da se poštujemo volimo i nađemo vremena jedni za druge. Život je tako kratak i nepredvidiv, radujmo se sitnim životnim radostima. Imala sam taj peh da mi se majka upokojila za Đurđevdan. Sve bih dala da sam mogla da odem i ispratim dostojanstveno u večni život. Postovana publiko i drage kolege, voli vas vaša Radmila Misić!

Za kraj, evo i jednog spota Ramile Misić. Pogledajte, poslušajte i uživajte:

https://www.youtube.com/watch?v=OqUuIkhRQu0

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila