Kaže se da su ukusi različiti i da o njima ne treba raspravljati. Slažemo se da je tako pa smo odlučili da napravimo ovu mini-anketu u kojoj su učestvovali naši pevači i muzičari koji žive i rade u Australiji. Takođe, u anketi su učestvovali i poznati muzički menadžer Hamdija Beširević i glavni i odgovorni urednik Portala “Svet Australia” Rade Berak. Pitanje je glasilo: “Nabrojte 10 najboljih pevača u Australiji sa prostora Balkana po vašem ukusu”?

Dakle, u pitanju je lični stav! Poslali smo pitanje na 48 adresa i odazvali su se sledeći: Radmila Misić, Goran Zarić, Maja Mijatović, Kristina Bella, Siniša Džavić, Medex, Dule Milivojević, Sonja Dinamit, Goca Su, Savo Radović, Marjana Dimovska, Čkalja Vlahović, Goran Sablić, Tatjana Lazarevska, Bajo Roganović, Aleksandar Stevanović, Selim Sivić Semo, Dragana Uzelac, Bane Milovanović i Brano Ristić. Znači, uz Hamdiju i Radeta ukupno 22, čija imena dovoljno govore i što je sasvim dovoljno i kompetentno za ovu anketu. Verujemo da oni koji se nisu oglasili, imaju svoje razloge za to, bez obzira što je anketa anonimna i što je svojevrstan vid zabave. Bilo je i onih, doduše u veoma malom broju – par njih, koji su tražili da se stave imena i komentari onih koji glasaju, ali mi smo se rukovodili logikom da ne želimo “zlu krv” među kolegama već jedino i isključivo da se zabavimo u ovo doba pandemije.

Evo, na kraju, kad smo sabrali, ko je koliko glasova dobio:

KRISTINA BELLA

Kristina Bella, učesnica Gand finala emisije “Nikad nije kasno”, dobila je 17 glasova i zasluženo je na samom vrhu. Raskošna Rumunka pripada srpskom muzičkom korpusu.

RADMILA MISIĆ

Sa dva glasa manje, dakle 15, plasirala se Radmila Misić, afirmisana estradna umetnica koja se proslavila ogromnih hitom “Lažeš me ljubavi moja”.

BAJO ROGANOVIĆ

Svima poznati pevač i čovek za kojeg se, sa pravom kaže, jedini može da “otpeva” Šabana Šaulića, je Bajo Roganović. On je dobio 14 glasova od kolega.

 

BINA MECENGER I SEMO SIVIĆ

Biljana Bina Mecinger i Selim Sivić Semo, sakupili su po 11 glasova. Oboje njih su dobro poznati pevači sa brojnim albumina snimljenim za razne izvođače.

 

SAVO RADOVIĆ

Nekadašnji kralj sarajevskih kafana Savo Radović je dobio ukupno 10 glasova.

 


VESNA KOBRA, ĐURA I MAJA MIJATOVIĆ

Po 8 glasova sakupili su: Maja Mijatović, Radovan Đuričić Đura i Vesna Suša Kobra (takođe učesnica “Nikad nije kasno”).

 

TATJANA LAZAREVSKA I MARIJA IVANOVA

Popularna makedonska diva Tatjana Lazarevska, čiji je hit “Ace, Ace” ušao u kategoriju evergreen, zajedno sa Bugarkom Marijom Ivanov osvojila je 7 glasova.

 

DULE MILIVOJEVIĆ

Šmeker iz Sidneja Dule Milivojević, osvojio je lepih 6 glasova.

 

GORAN ZARIĆ, SNEŽANA HUBANA, ACKA I VESNA DEMIROVIĆ

Po 5 glasova pripalo je Goranu Zariću, pevaču-muzičaru, Snežani Hubana iz Perta, potom Aleksandri Acki Kaluđerović ćerki od Kobre, Milanu Gligoriću, Vesni Demirović i Goranu Petreskom poznatijem po nadimku Goce Bananata.

 

RUŽICA JONDIĆ

Sa po 4 glasa slede: Stojan Lovrić, Muriz Kurudžija i Ružica Jondić.

 

SONJA DINAMIT, ŠKALJA VLAHOVIĆ I DRAGANA TICA

Tri vredna glasa i potvrda poverenja kolega iz branše, pripadaju Sonji Dinamit, Mirku Uroševiću, Čkalji Vlahoviću (svestrani umetnik), Zokiju Stamenkovskom, Damiru Šahoviću, Snežani Radojković i, što je svakako iznenađenje, Dragani Tici koja je vrhunska umetnica ali verovatno zbog činjenice da se potpuno povukla poslednje skoro dve decenije, tako da mnoge kolege i ne znaju da ona živi u Australiji.

DRAGANA UZELAC, NIKOLA CABO I TANJA SAVIĆ

Poveći je broj i onih koji su dobili po 2 glasa. To su: Nikola Cabo koji će tek pokazati svoje sposobnosti pošto je u pitanju mlad momak, provereni Izet Hasanović koji se takođe povukao, Tanja Savić (i ovde je malo iznenađenje jer mnogi ne znaju da li nekadašnja pobednica “Zvezde Granda” živi u Australiji ili Srbiji), Dragana Uzelac, Dragan Brzaković Brzi (Bon Ami kantautor), Beba Ibišević, Muki Gredelj, Marko Dakić i Srđan Stanić.

MARJANA DIMOVSKA, SANJA UBIPARIPOVIĆ, ZORE MICEVSKA I ŽAKLINA LAZAREVIĆ

Po jedan, ali vredan glas, dobili su: Sanja Ubiparipović, Žaklina Lazarević, Marinko Miletić, Sem Alušovski, Dragana Ignjatović, Zuhra Mustafov, Rajko Simić, Neđo Živaljević, Enko Tarakaj, Žaklina Vlajinić, Marjana Dimovska, Marijana Novačevska, Vele Nestorović, Zlata Sertović, Admir Tokić, Goce Manči, Slavija Spasojević, Novica Vasilevski, Jovica Đorđević, Tuše, Raća Radojičić, Zore Micevska, Fajik Turković, Peđa Kajtaz, Jasmina Mujan, Bediha Bedi, Mihajlo Novković…

To bi bila suma-sumare ove zanimljive ankete koja bi, sasvim sigurno, imala drugačiji izgled da su neki umetnici smogli snage da sujetu stave na stranu i da iznesu svoje ukuse bez bojazni da će biti etiketirani. Drugim rečima, ovo je rezultat onih koji su se odazvali našem pozivu – znači, stav kolega iz branše, a ne Svet Australia! Redakcija napominje da nikakve naknadne glasove neće uzimati u obzir. Svi kojima je poslato pitanje imali su skoro nedelju dana na raspolaganju da odgovore.

Uskoro, nova anketa koja će poput ove imati zadatak da odabere najbolje muzičare.


3 KOMENTARA

  1. koje bre postavljao ovu listu ha ha ha haaaa ovo je strašna sprdačina hej bre kako Bajo Roganović BUDE BOLJE RANGIRAN OD MURISA KURUDZIJE KOJI JE NAJBOLJI PJEVAČ U AUSTRALIJI pa Selim Sivć pa Muki Gredelj ili da Kristina bude bolja pjevačica od Bine ili Zuhre pa Drgane ma daj bre ovo je smiješno ha ha ha haaaa pa dobro hajde nek se nešto piše

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila