Ako bi se kojim slučajem birao NAJ SRBIN AUSTRALIJE, gotovo sam siguran da bi taj oreol, zasluženo, pripao mladom momku iz Geelonga STEFANU POPOVIĆU. Nedavno je njegov performans navijanja na Australian Openu u Melburnu i podrška Novaku Đokoviću, obišla ceo svet. U smelom kostimu Srpske trobojke “ala Borat” i sa majicom na kojoj je pisalo SERBIA AGAINST THE WORLD (Srbija protiv Sveta), što je bio “bunt” na sramno navijanje publike ptrotiv Novaka, pridobio je simpatije i najtvrdokornijih skeptika.

Ovaj sjajni momak, ponos Srpske zajednice Australije, svojim hrabrim i nepokolebljivim istupima, ušao je u srca svih kojima je Srbija u srcu. Zbog svog patriotskog ega, stiglo mu je i veliko priznanje u smislu poziva da bude jedan od voditelja Beovizije na kojoj će se birati srpski predstavnik za ovogodišnju Evroviziju. On će sa još jednim Srbinom iz dijaspore, Jovanom Radomirom iz Švedske, pored domaćih, biti zvanični voditelj ove prestižne manifestacije. Zajedno sa Kristinom Radenković, popularni Stef, kako ga iz milošte zovemo, u takozvanom “Green Room-u” će intervjuisati učesnike. Njih, ni manje ni više – 24! Poznajući njegov smisao za humor ali i urođenu inteligenciju, nema sumnje da će to biti možda i najzanimljiviji trenuci Beovizije.

Ko je Stefan Popović koji će braniti čast Srba Australije? Za neki duži i opširniji odgovor trebalo bi nam mnogo vremena i prostora ali, čisto da ga onako đuture, predstavimo auditiorijumu našeg Portala koji se čita širom sveta.

On je pre svega, mlad i obrazovan čovek, pa onda novinar, TV i radio voditelj i glumac. Svi koji redovno prate utakmice fudbalskog kluba Melbourne Victory znaju da je Stefan njihov medijski PR koji, naročito na pauzi domaćih utakmica,  između dva poluvremena, zabavlja publiku. Pažljiviji analitičari će se sigurno setiti njegovog čuvenog bloga krajem 2014. kada je objavio “Deset razloga da kretnete u avanturu u Srbiju”. Gledanost je dostigla rekordan broj od nekoliko miliona pregleda. Ne mogu da kažem da mu je to bila lansirna rampa ali svakako mu je dala podstrek da krene oštrije i jače u “avanturu” promocije Srbije pred strancima, naviklim na propagandu koja dolazi od njihovih medijskih protagonista.

Istakao se i učešćem u dokumentarcu “Kosovo – Momenat u civilizaciji”, a kao novinar radio je intervjue sa veličinama kakve su Hugh Jackman i Kylie Minogue, da i ne spominjemo največeg među najvećima – Novaka Đokovića.

Stefan Popović se oprobao i u ulogama glumca gde je, takođe, pokazao raskošan talenat. U filmu “Bićemo prvaci sveta” Darka Bajića, igra Marvina, pa onda i kao tumač lika Nenada u drugoj sezoni serijala “Žigosani u reketu”.

Opet, pored svega rečenog, Stefan je normalan mladić koji kao i sav normalan svet uživa u radostima koje život pruža. Ono što ga izdiže iznad običnog sveta je neverovatna energija i sposobnost da nađe vremena da sve to uklopi u celinu. A, priznaćete, to mogu samo oni sa nadprosečnim IQ.

Ovog vikenda bio je briljantan i harizmatičan u ulozi MC na 8. Srpskom festivalu u Sidneju.

Cela porodica od Stefana Popovića, otac Dragan rodom iz Niša, majka Đina sa Kosmeta i sestra Milica, čestiti su Srbi i istaknuti članovi zajednice u Australiji. Sam Stefan je ponos nas svih na petom kontinentu i svakako će o njemu još biti reči na našem Portalu.

Uz preporuku svim mladima koji vuku korene iz Srbije ili su deca bilo kojeg Srbina širom sveta, da se ugledaju na Stefana, naša redakcija mu od srca želi da nas dostojanstveno (u šta ne sumnjamo) predstavi na Beoviziji koja će se održati od 28. februara do 1. marta u Beogradu.

Biće mi drago ako ga posle toga budemo klasifikovali kao “svetski a naš”!

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila