“OVO VEČE ĆE BITI MODEL TERAPIJE, KAKO SA KREATIVNOŠĆU, POZITIVNOM ENERGIJOM I MISLIMA UZ PRIJATELJE, LAKŠE POBEĐUJEM KANCER. ŽELIM DA SVAKI DAN ŽIVIM KAO DA SAM NAJZDRAVIJA! NAUČILA SAM KOLIKO MOŽE BITI LEPA KIŠA, VETAR, OBLACI! ŽIVOT SADA IMA DRUGI SMISAO. 

Umetničko veče “Pratim svoju zvezdu”, održaće se 15. 12. 2019. u restoranu “016” na adresi: 5077 N. Lincoln Ave Čikago, IL 60625 sa početkom u 6 pm.

Čuvena slikarka Gordana Nenadović prirediće izložbu uz prigodan umetnički program. Poeziju će govoriti Milka Kovačević i Kristina Milivojčević. Za muzički program zaduženi su: Ivana i Vasko, kao i specijalni gost Slavica Momaković.

Našoj Gordani Nenadović je nedavno u najvećem jeku slikanja, izložbi, putovanja, otkiven kancer stadijum 2… Šok, neverica i suze obuzeli su je. Njeni najmiliji su trudili na sve moguće načine da je uteše i da joj pomognu.

Podigla se jednog dana svom snagom, shvatila je da mora da se bori, da nije izgubila svoj put i svoju zvezdu koja ju je uvek vodila.

Pored radijacije i hemo terapije na koje mora da ide, Gordana se ne predaje. Slika kada god može, šeta pored jezera Mičigen, druži se sa prijateljima. O kanceru priča javno, veruje da tako može da čuje korisne informacije i da možda nekome može da pomogne…

Stara izreka kaže: “Kada boli prestanu biti izvor neprijatnosti i postanu izvor izlečenja,čovek može postati isceljitelj!”

Gordana, na tvojoj izložbi u restoranu “016” da li će slike moći da se kupe ili naruče?

– Naravno, ko želi da kupi sliku ili je naruči može direktno da mi se obrati. Pozivam sve moje drage prijatelje da dođu na izlozbu, biće to jedno lepo i opušteno druženje.

Nije lako pronaći mir u tvojoj situaciji da li ti nešto posebno pomaže?

– Knjige su pored slikanja, odlazak moj u novi svet. Volim Paula Koelja! U knjizi “Anđeo čuvar” našla sam veliku poruku koja me smiruje. NISMO SAMI! SVET SE PREOBRAŽAVA I MI SMO DEO TOG PREOBRAŽAJA. ANĐELI NAS VODE I ŠTITE! UPRKOS SVIM NEPRAVDAMA, U PRKOS STVARIMA KOJE NISMO ZASLUŽILI A DEŠAVAJU NAM SE, UPRKOS TOME ŠTO OSEĆAMO NEMOĆNI DA PROMENIMO ONO ŠTO VALJA U NAMA I U SVETU. LJUBAV JE JOŠ UVEK JAČA I POMOĆI ĆE NAM DA RASTEMO I DA SE RAZVIJAMO. I SAMO TADA ĆE MO MOĆI DA SHVATIMO ZVEZDE, ANĐELE I BOŽIJA ČUDA!

Bila si prinuđena da otkažeš izložbe gde si trebala da putuješ?

  • Veoma mi je žao što sam morala da otkažem izložbe na Floridi, Kaliforniji i Njujorku. Ovom prilikom se izvinjavam mojoj vernoj publici i organizatorima. Biće realizovane kada se budem osećala bolje.Hvala Gordana na razgovoru! 
    • Poručila bih našim čitaocima: “Svako za sebe može ploviti kroz život ali zajedno nam je mnogo lepše!”

     Verujem Gordana da će tvoja izložba biti veoma uspešna! U ime redakcije Svet Australia želimo ti brzo ozdravljenje!

    Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila