Kolegijalnosta e redok no skapocen podarok. Ja podaruvate i dobivate od lugje koi umeat da go vrednuvaat trudot, zalaganjeto i profesionalniot kodeks i etika.

Za žal vo ovie novi moderni vreminja, vo takanarečenata era na digitalizacija se pomalku se sretnuvame so kolegijalen pristap, a ušte pomalku so novinarska etika. Svedoci sme na avtorski malverzacii na grubo otugjuvanje na informacii koi najčesto se prenesuvani bez proverka i prašanje, pa vo takov haotičen poredok se pomalku može da se sretnat vistinski kolegi so koi bezgrižno možete da sorabotuvate bez i najmala misla deka može nešto da bide zloupotrebeno.


Eden takov kolegijalen pristap ima i našiot drag kolega Ivan Josimovski koj voedno e idejen tvorec i sopstvenik na portalot “Muzika 24” .

Ovoj portal koj e specijaliziran isklučitelno za muzički sodržini postoi veќe 8 godini, a ovoj mesec potočno na 1 Dekemvri go proslavi zvanično i svojot rodenden.

Ova e odlična prilika na kolegata Ivan kako negov tvorec i na celata redakcija na portalot “Muzika 24” da im go čestitame osum godišnoto uspešno postoenje vo makedonskiot mediumski svet i da im posakame ušte pogolemi uspesi, sledenje na spektakularni nastani, koncerti i festivali, mnogu dobri intervjua so ličnosti što go oslikuvaat sovremenoto muzičko živeenje i se razbira ušte pogolema čitanost i vnimanie od javnosta.

Ona što so sigurnost možam da go otkrijam preku našiot sajt “Svet – Australia” e nesebičnata poddrška i sorabotka što sme ja dobile od ovaa redakcija koja najsrdečno umeela da gi spodeli so nas dobienite informacii za važni slučuvanja i pri toa sekogaš da bide na raspologanje za bilo kakva sorabotka.

Veќe spomenav deka vo svetot vo koj lugjeto se trkaat preku informacijata za da se dokažuvaat, vistinski raritet e da se ima vakvi kolegi na koi možete da se potprete i sekogaš da im veruvate.

Velat uspešnite prikazni gi pišuvaat vljubenicite vo svoite profesii, a bidejќi i Ivan e eden od takvite vljubenici ne čudi negoviot entuzijazam so koj veќe 8 godini dokažuva deka i vo Makedonija može da se raboti strasno profesijata što se obožuva duri i togaš koga se soočuvate so različni finansiski Ili profesionalni pritisoci. Ona što oplemenuva e sekogaš zadovolstvoto i nasmevkata na lugjeto koi ve sledat, čitaat ili gledaat, a najvažno od se e da vi veruvaat. Koga ќe se postigne toj fluid ne postoi poveќe pričina koja može da ve obeshrabri.


Tokmu vo toa ime na portalot “Muzika 24” i na kolegata Ivan Josimovski mu posakuvame da prodolžat po trasiraniot pat za afirmacija na muzikata i nejzinite protagonist koi ovoj svet sekogaš go pravat posreќen i povesel…

Biljana KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila