Ona je raznovrsna interpretatorka, pevačica svih stilova i žanrova. Lepa, elegantna, elokventna, zabavna i veoma harizmatična. Balkanska Shania Twain, ladies and gentlemen – TATJANA LAZAREVSKA!

On je tipičan izdanak čuvene bosanske škole roka, balade i sevdaha. Samopouzdan, pozitivan i zabavan – ADMIR TOKIĆ!

Njih dvoje zajedno perfektan spoj nostalgije i reminescencije zlatnog doba muzike iz 70-tih i 80-tih prošlog veka.

U petak veče, u Spotswood hotelu, Tatjana i Admir su, po četvrti put, na Balkan Beats Night, okupili ljubitelje dobre pesme i zabave, pokazavši i dokazavši kako upravo muzika ruši sve predrasude i barijere i zbližava ljude.

Pevali su hitove Cece, Brene, Harisa Džinovića, Miroslava Ilića, Halida Bešlića, Ace Lukasa… naravno i kultnih grupa poput Bijelog dugmeta, Indexa, Prljavog kazališta, Azre, Leb i sol, Pilota, Riblje čorbe… nije izostala ni makedonska muzika iz zlatnog doba. Teško je nabrojati sve te umetnike.

Meni se lično učinilo da je najviše euforije izazvala Brenina “Jugoslovenka” koju je Tatjana fantastično prezentirala. To i ne čudi ako se ima u vidu da je prepuna letnja bašta bila pretesna da primi sve posetioce među kojima su dominirali Bosanci, Makedonci, Srbi… a bilo je i drugih nacija, čak i Australijanaca.

Neuobičajeno hladno vreme za ovo doba godine, ni dosadna kiša koja je povremeno pokušavala da pokvari zabavu, nisu u tome uspevali. Štaviše ovo je do sada bila najbolja poseta. To je samo dokaz koliko Tatjana i Admir svoj performans podižu na viši nivo. Setih se one čuvene rečenice iz Kusturičinog filma “Sjećaš li se Dolly Bell” –  “svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem” i to je upravo ono što se za ovo dvoje vrsnih umetnika može s pravom reći.

Kao i svaka žurka, a ovo je upravo to i bilo, završi sa narodnim kolom. Admir je priredio kompilaciju Užičkog i Moravca ali i čuvenog makedonskog Pajduško, uz napomenu da se Tatjana istakla i na polju igranja.

Dozvolite mi, na kraju, da kažem, da je krem ba tortu bilo rođendansko iznenađenje koje su Tatjana i njen suprug Novica Vasilevski i sam estradni umetnik i njihovi zsjedničku prijatelji, priredili jednoj od svojih najboljih prijateljica Nataši Stamenkov. Bila je to najbolja kruna jedne nezaboravne večeri koja će se nastaviti u budućnosti. Do novog susreta, u zdravlje i veselje. Nataši srećan rođendan a umetnicima mnogo uspeha u njihovoj profesiji.

Više fotografija sa ove izuzetne večeri na Facebook strani dole potpisanog.

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila