Sevdah je duša Balkana, a Božo Vrećo je njegov neosporni ambasador. U proteklim godinama, ovaj talentovani umetnik osvajao je srca širom Balkana svojim strastvenim izvedbama sevdalinki i svojom jedinstvenom interpretacijom ovog muzičkog žanra. No, sada je došlo vreme da Božo podeli svoju strast i talent s publikom daleke Australije. Nakon što osvoji Woodford Folk Festival u Kvinslandu 28-30. decembra, Božo Vrećo kreće prema gradovima Melburnu i Sidneju. 4. januara 2024. godine, The Thornbury Theater u Melburnu postaje poprište neverojatne muzičkog izvođenja, dok će se 5. janurara 2024. godine koncert održati u The Paddo RSL u Sidneju. Ovi koncerti obećavaju da će biti nezaboravno iskustvo za sve posetioce, ispunjeno sevdahom i strašću. Božo Vrećo i njegova Sevdahology Turneja su prilika da se Australija upozna s dubokom i strasnom muzičkom tradicijom Balkana. Očekuje se da će koncerti biti rasprodani, zato nemojte propustiti priliku da budete deo ove neverovatne muzičke priče.

Sevdah je univerzalan jezik emocija, a Božo Vrećo je majstor koji će vas odvesti na nezaboravno muzičko putovanje. Božo Vrećo je proteklih godina osvojio srca mnogih svojim izvanrednim glasom i interpretacijama sevdalinki. Njegovi uspešni koncerti širom Balkana samo su najava za ono što sledi – predivne turneje i koncerti širom sveta. Australija je sledeća stanica na njegovom muzičkom putovanju, a ljubiteljima sevdaha širom sveta Božo će kao i do sada prirediti magično veče koje će zasigurno dugo da se pamti.

https://www.instagram.com/reel/CwSVTMWosoT/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng%3D%3D&fbclid=IwAR1YpUsyJTq__ITPBEC0bxZnI-vuFX3U-mz4jaYwQBuRDRNGWD74pf3hdrw

Božo Vrećo je rođen 1983. godine u Foči. Odrastao je sa majkom i dve starije sestre, a otac mu je preminuo kada je imao pet godina. Majka je slikarka i uvek mu je pružala podršku da se bavi umetnošću. Božo je slikao i prodavao svoja dela, a ima i gotovu izložbu koju još ne želi da predstavi javnosti. Božo Vrećo je po struci magistar arheologije, a to što nema formalno muzičko obrazovanje nije bilo prepreka da stekne svetsku slavu. Pesmu „Lejlija“ Božo je posvetio svojoj majci. Iako je album nekomercijalan, publika je prepoznala kvalitet i dobro ga prihvatila. Osim sevdaha, muzičar uživa u džezu, bluzu i soulu pa se trudi da njihove elemente unese i u svoju interpretaciju. Pevači koji ga inspirišu su Himzo Polovina, Selim Salihović, Emina Zečaj, Nada Mamula, i drugi. U slobodno vreme se bavi poezijom, slikarstvom, dizajnom, planira putovanja, a ranije je radio i kao profesor. Trenutno živi u Sarajevu, ali trudi se da što češće ide u Foču kod svoje porodice.

Švedska ekipa sa nacionalne televizije uradila je dokumentarac o Boži i sevdahu, njegovom životu, dualnosti i stvaranju. Diskografija Albumi sa grupom Halka 2013. Halka 2014. O ljubavi Samostalni albumi 2014. Moj sevdah 2017. Pandora 2018. Melek 2020. Lachrimae (ft. Edin Karamazov). Singlovi 2016. Crne oči (ft. ROYAL STREET ORCHESTRA) 2017. Ko li noćas miluje ti kosu (ft. Vasil Hadžimanov) 2018. Revolution (ft. Sudar Percussion, Stefan Milenković) 2020. Selma (ft. BGKO).

Dragi naši zemljaci, evo za početak smo se potrudili da vas malo bliže upoznamo sa ovim velikim svetskim umetnikom i nadamo se da ćete se lepo zabaviti i uzivati u spektaklu i lepoti koju ovaj divni umetnik kroz sevdah zna i te kako da prenese na publiku. Boži želimo uspešnu i lepu turneju u Australiji i potrudićemo se da sve što je važno za njegovo gostovanje objavimo preko našeg portala “Svet Australia” i da zajedno uživamo u lepim trenutcima. Posebno bih želela da se zahvalim Fan page grupi, koja je uvek raspoložena da nam da informacije i detalje vezano za Božu i njegovu muzičku karijeru. Kao i uvek Božo se raduje susretu sa dragim zemljacima daleke Australije i da će svojom magijom kroz predivne pesme, preneti ka vašim srcima.

Slađana BOJOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila