Pjevačica i književnica Nives Celzijus godinama intrigira javnost svojim potezima, a posebno turbulentan period njenog života bio je onaj dok je bila u braku sa fudbalerom Dinom Drpićem.

Nives i Dino bili su u braku od 2005. do 2014. godine, a nakon razvoda su ostali u dobrim odnosima, te danas žive u istoj ulici i pomažu jedno drugom. Vjenčali su se u Las Vegasu, a ubzo poslije svadbe Dino je dobio profesionalni angažman u Njemačkoj, gdje je Nives stekla veliku popularnost.

– Odmah je krenula pomama za nama. Šetali smo ulicom i vidjeli bismo sebe na naslovnicama. Prije mene titulu najzgodnije dame Bundeslige nosila je Silvia van der Vart, supruga fudbalera Rafaela. Kad su je upitali koga vidi kao svoju nasljednicu, odabrala je mene. Ubrzo su mi i službeno dali tu titulu. Silviji sam se divila, gledala sam je na televiziji, a ona je mene hvalila. Ludo – ispričala je za 24sata.hr Nives Celzijus, koja je ubrzo nakon toga dobila ponudu da piše kolumnu za njemački Bild.

– Ponudili su mi da budem kolumnistkinja, vidjeli su da će to biti dobro i za njih i za mene, i bilo je. Moje kolumne bile su jedne od najčitanijih na cijelom portalu. Za karticu teksta nedjeljno bila sam odlično plaćena. U Njemačkoj nikad nisam bila, kako bi se reklo, A lista selebritija, ali svejedno bih za pola sata pojavljivanja na nekom događaju zaradila 3.000-4.000 evra – otkrila je ona za pomenuti hrvatski porta

Nives i Dino dobijali su ponude za ulazak u rijaliti, i dok je ona u tome vidjela dobru priliku za zaradu, fudbaler nije želio takvu vrstu popularnosti.

– Njemu je smetala ta pažnja. On je htio da budem samo domaćica, a ja sam željela da radim – kaže ona.

Kada je Dino potpisao za brunejski DPMM, Nives je odlazila kod njega na mjesec dana, a brunejski princ je zbog nje čak promijenio protokol na rođendanu svog sina.

– Dino je dobio dobar ugovor tamo. Ja sam dolazila i onda bih ostajala mjesec dana. Vlasnik kluba je brunejski princ, prestolonasljednik, dolazio je na utakmice. Kod njih je pravilo da se žene ne rukuju s muškarcima. I dolaze sve zvanice, s muškarcima se princ rukuje, sa ženama ništa. Ali meni je na kraju pružio ruku – navela je ona.

 

 

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila