Doajen narodne muzike i vrsni interpretator mnogih muzičkih žanrova Zoran Kalezić izašao je iz bolnice u Podgorici u kojoj je imao operaciju cancera pluća.

Na pitanje kako se oseća rekao je: “Bolje mi je, na kućnom sam lečenju, očekujem rezultate i dalju terapiju. Pa kako mi ne bi bilo bolje kad me moja supruga Irena neguje kao Boga, bolje od stotinu ljekara”.

Malo je poznato da je pre ove operacije Zoran imao još jednu, ugrađen mu je pejsmejker na srcu.

Vezano za ovu operaciju, pogotovu za novu pesmu o kojoj govorimo “Ljubavi nevjerna” postoji anegdota koja oslikava osim umetničke, jednu drugu stranu ličnosti Zorana Kalezića, njegovu pozitivnost, odlučnost, istrajanost, velekodušnost i duhovitost, jer na svoj račun, kada je u životu najteže, ne zbog sebe, nego zbog onih koji brinu za njega, pronalazi način da ih smiri, pa čak i nasmeje. Znamo da je život posvetio pesmi, da bez nje ne može, da su njegove interpretacije emotivne, pune duše i sete, da njegov jedinstven glas pleni topinom i osvaja ljubitelje kvalitetne muzike. A on, znao je, da pesma jedino može da ga vine u prostranstva gde samo ljubav i poštovanje dopiru u srca svih onih koji ga vole širom sveta, da, kad čuju pesmu, razumeju njegovu poruku. Zato snima i peva dalje. Dan uoči same operacije pozvao je Peđu Nedeljkovića sa kojim već dugo saradjuje i rekao mu je da dolazi kod njega u studio da snimi sjajnu pesmu “Ljubavi nevjerna” koju je komponovao legendarni Budimir Buca Jovanović pre 50 godina, za koju je aranžman uradio maestralni umetnik harmonike i naslednik Bucin, Zoran Vlajić. Peđa je pokušao da ga ubedi da sačekaju, da ne žure, već da pesmu snime kad se oporavi. Nije vredelo, Zoran je došao odmah u studio i u svom šaljivom stilu rekao: “Večeras ću da pjevam pjesmu, neću da pjevam sa srcem na baterije, to nije za mene”!

Pesmu su snimili vrhunski, ovih dana je objavljena, nalazi se na YouTube kanalu Zorana Kalezića.

I sam oduševljen kako “Ljubavi nevjerna” finalno zvuči Zoran je rekao:

“Budimir Buca Jovanović je kao kompozitor za života obezbjedio sebi besmrtnost i dobio mjesto među velikanima narodne muzike. Čini mi čast i zadovoljstvo što sam pored Zorana Vlajića izuzetnog umjetnika koji nastavlja tradiciju istinske narodne pjesme baš ja odabran da ovu predivnu pjesmu otpjevam velikog Budimira Buce Jovanovića”.

Uz najlepše želje za njegov brz oporavak i čestitke za muzički dragulj koji je snimio, pitali smo Zorana za kraj razgovora, da li ima neku posebnu profesionalnu želju koju bi u budućnosti želeo da ostvari?

Odmah je odgovorio:

“Želeo bih još jednom da održim solistički koncert u Domu Sindikata u Beogradu, ta sala ima posebnu čar i divnu publiku, koju mogu da vidim, da sa njom kontaktiram, da razmenjujemo emocije i energiju to je jedna posebna magija i lepota za svakog pravog umjetnika. Ne volim velike bine i velike sale gde mi je daleko publika. Takođe, voleo bih još jedan solistički koncert da održim u mojoj Podgorici, ne zbog opraštanja sa publikom, već da mi bude puno srce”.

 Slavica MOMAKOVIĆ


2 KOMENTARA

  1. Dragi prijatelju,
    Želim ti brz oporavak i ostvatenje želje za koncert u Domu sindikata, čak ću i svirati flautu sa velikim zadovoljstvom, kao na tvojim prethodnim pločama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila