Poštovaoci lijepe narodne muzike uvijek rado slušaju pjesme Seke Tomičić, pjevačice sa adresom u Crnoj Gori koja svojim mnogobrojnim nastupima opravdava epitet sjajnog vokala, poznatog po tome što itekako može da iznese i izvorni i moderni repertoar. Zato je rado slušana na svim prostorima, gdje god se pojavi.
Poštovana Seko, hvala Vam što ste odvojili vrijeme za naše čitaoce, recite nam za početak kako ste, kako ste proveli ovo ljeto i jesen, je li bilo nastupa?
Dobro, hvala na pitanju. Provela sam aktivno i ljeto i jesen baveći se muzikom. S obzirom na epidemiološku situaciju, uspjela sam održati nastupe u Crnoj Gori, pretežno.
Vi ste ove godine planirali objaviti album sa tradicionalnim pjesmama? To je jedan veoma kompleksan i hvale vrijedan muzički projekat.
Tako je, album još nije izašao. Upravo ga je i epidemija malko odložila ali se iskreno nadam da će ugledati svjetlost dana početkom sledeće godine.
Album je kompleksan, obuhvata gotovo sve melose ovih prostora. Vrlo sam predano birala pjesme imajući u vidu njihovu popularnost među slušaocima izvorne muzike.
Rođeni ste i živite u Crnoj Gori, tačnije na njenom najljepšem, turističkom dijelu, primorju. Ostali ste vjerni izvornoj muzici ali se sjajno snalazite i u modernim pjesmama, da li je upravo taj spoj tajna Vašeg uspjeha?
Istovremeno upražnjavam oba stila. Ne mogu da ih zamislim odvojeno, makar kad sam ja u pitanju. Volim da pjevam sve što posjeduje kvalitet, istovremeno i istrajnost u vremenu.

Vaša pjesma Crno slovo je za kratko vrijeme postala hit. Spot koji ste snimili za tu pjesmu je sinonim kvalitetno urađenog spota
Tako je. I pjesma i spot su odrađeni po mom ukusu. Raduje me što je mnogi slušaju i što svakodnevno ubrajam samo lijepe riječi za ovu pjesmu.
Ko su Vaši saradnici i da li nam pripremate nešto novo u skorijoj budućnosti?
Novi album, kao što rekoh. Ne mogu da pričam o ovo albumu a da ne pomenem gospodina Vlada Panovića, šefa narodnog orkestra RTS-a u Beogradu, koji je najviše zaslužen za ovaj projekat. Pjesma “Još ne sviće rujna zora” će takođe biti na ovom albumu a spot je radila produkcija “Bubulj” iz Bara na čelu sa Dejanom Senićem.
Recite nam nešto o sebi privatno.
Zaljubljena sam u more, volim dobre ljude i ponosna sam na sve što sam uradila u životu.
Izuzetno lijepo izgledate, kako se njegujete i koliko pažnje posvećujete svom stajlingu? Šta je moda za Vas?
Hvala. Trudim se da vodim zdrav način života.
Ko Vam je bio najveća podrška a ko uzor na početku Vaše karijere?
Najveću podršku, naravno, dobijam od svoje porodice. Tu su i prijatelji i ostali dragi ljudi koji su me od samog početka bodrili i davali bezrezervnu podršku. Najveći uzor – Silvana Amrenulić.
Kraljevski Oskar popularnosti?
Nagrada za album godine koja mi mnogo znači. Daje mi vjetar u leđa da budem još bolja i istrajnija u ovom poslu.
Gdje Vas možemo slušati za Novu godinu?
Postoje ponude ali to sve zavisi od mogućnosti zabrane kretanja iliti pravljenja dočeka. Priželjkujem stabilniju situaciju a prije svega dobro zdravlje svih ljudi.
Nataša Glamočanin

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila