Igor Kojić će, kako se navodi, morati da snosi posledice jer je prekršio odluku suda koja se tiče objavljivanja fotografija malog Aleksandra, sina njegove sadašnje supruge Severine i biznismena Milana Popovića.

Naime, Opštinski građanski sud u Zagebu na zahtev biznismena doneo je privremenu meru kojom se izriče da pevačica i njen suprug moraju da sa društvenih mreža da izbrišu fotografije maloletnog Aleksandra Popovića. Zabrana se, inače, odnosi i na svaki javni vid eksponiranja. Oni su tada imali i rok od osam dana da izbrišu sve fotografije sa društvenih mreža na kojima se nalazi mali Aleksandar. Međutim, nakon ovakve odluke suda Severina i Igor su uložili žalbu Županijskom sudu u Dubrovniku.

Kojićeva žalba je, navodi se, odbijana dok Severinina čeka na konačnu odluku jer proces još uvek nije završen.

Međutim, Igor Kojić je pre nekoliko dana na Instagram okačio fotografiju na kojoj se vidi kako za ruku vodi maloletnog Aleksandra, čime je prekršio privremenu meru suda.

Kazna za ovaj prekršaj iznosi 3.000 kuna što je oko 750 evra.

Prema zakonu, kazna se može uvećavati dvostruko, svaki sledeći put kada fotografija osvane na društvenim mrežama. Prema privremenoj presudi ni Severina, ni Igor ne smeju da objavljuju fotografije maloletnog Aleksandra čak ni posredstvom drugih osoba. Mera se, osim na društene mreže, odnosi i na medije, odnosno novine i televiziju, javne skupove, kompjuterske sisteme ili na bilo koji drugi javni način eksponiranja koji je pristupačan velikom broju ljudi.

Podsećamo, Igoru Kojiću 2017. godine sud je zabranio da objavljuje fotografije Severininog i Milanovog sina Aleksandra na društvenim mrežama, ali se on na to izgleda oglušio. Igor je, naime, uprkos tadašnjoj zabrani nastavio da redovno objavljuje fotografije danas sedmogodišnjeg Aleksandra Popovića.

Inače, ovo rešenje je doneto u najboljem interesu deteta. Milan Popović je tražio samostalno zastupanje svog maloletnog sina, što mu je sud i odobrio 2017, čime je doneta i privremena mera zabrane objavljivanja Aleksandrovih fotografija na javnim Fejsbuk i Instagram nalozima Igora Kojića, pošto je to protivno interesu deteta, čiji su ravnopravni roditelji biznismen i pevačica.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila