Danas, u Sidneju, trebala je da počne mini australijska turneja Ace Lukasa. Međutim, umesto da pišemo o tome, kao grom iz vedra neba, odjeknula je vest da on ne dolazi u Australiju. Odmah je krenula lavina špekulacija o razlozima i prepucavanja putem društvenih mreža. Interesovanje je bilo ogromno. Sve karte su rasprodate, sale na vreme obezbeđene i sve što ide uz to.

Mi nismo želeli ulaziti u tu kakafoniju koja je vladala poslednja dva dana već smo jednostavno sačekali da se sam pevač i njegov tim oglase saopštenjem. I ono je stiglo u vidu poruke Lukasa na njegovom Facebook profile koji u celini prenosimo, sa velikim i malim slovima, dakle u originalu:

“Poštovana publiko, i svi oni širom Australije, koji ste imali nameru i želju da se u petak i ponedeljak družimo u Sidneju i u subotu u Melburnu, i mnogi koji su se radovali, kao i ja, ovim koncertima, SA VELIKIM ŽALJENJEM, ALI I SA OGROMNOM DOZOM GORČINE I RAZOČARENJA, MORAM DA VAS OBAVESTIM, DA SE KONCERTI NEĆE ODRŽATI! MOJ BEND I JA SMO SE RADOVALI I SA NESTRPLJENJEM OČEKIVALI DAN KADA ĆEMO KRENUTI ZA AUSTRALIJU I TAMO SE SA VAMA RADOVATI UŽIVATI U PESMAMA I DOBROJ SVIRCI, medjutim, IZ NEOBJAŠNJIVIH RAZLOGA, AUSTRALIJSKE VLASTI SU MI UKINULE VIZU, koju sam UZGRED, DOBIO OD ISTIH, JOŠ 28.maja ove godine! Evo danas, TO ZNAČI UOČI KONCERATA, ONI SU SE SETILI DA NAM SAOPŠTE DA JA NISAM POŽELJAN U AUSTRALIJI!  SVU DOKUMENTACIJU KOJU SU TRAŽILI SMO IMALI, ONI SU NAVELI DA SMO NA NEKA PITANJA ODGOVORILI LAŽNO. MI SMO IM I TO DOKUMENTOVANO DOKAZALI DA NIJE TAČNO, I ONDA SU NA KRAJU, KADA SMO IM POBILI SVE “RAZLOGE” koje su navodno imali, IPAK UKINULI VIZU BEZ OBRAZLOŽENJA! TUŽAN SAM, RAZOČARAN, ne zbog Australije, i njihovih kengura, i smrdljivog peska, i ružnih BRITANSKIH OTPADNIKA, nego ISKLJUČIVO ZBOG VAS! ZATO ŠTO SU ME ONEMOGUĆILI DA DODJEM KOD LJUDI SA NAŠIH PROSTORA KOJI ME VOLE I VOLE MOJU MUZIKU! By the way, za usranu Australiju kao Australiju, i ponavljam, njene divne “mutirane engleze” me zabole ona stvar! JOŠ JEDNOM SVIM NAŠIM LJUDIMA, VELIKI POZDRAV I ŽALJENJE, ŠTO NAM STOKA NIJE OMOGUĆILA DA SE VIDIMO I DRUŽIMO!!! ( a stoka i ku*vini sinovi koji su odavde agitovali preko svojih sektaških i izdajničkih kanala, slali dojave lažne, će sada osetiti gnev koji su proizveli kod mene) TAČNIJE: SAD SE DRŽITE, JER STE HTELI DA RATUJETE SA MNOM,  I JA ĆU VAM GMAZOVI DEGENERIČNI PRUŽITI TO ZADOVOLJSTVO, i znajte da ćete posle ovog zadovoljstva biti SVE SAMO NE ZADOVOLJNI! Aca Lukas”.

 

KOPIJA VIZE KOJU JE AMBASADA AUSTRALIJE IZDALA 28. MAJA OVE GODINE

Ovdašnji organizatori su pošteno odradili svoj deo posla a on je bio prodaja karata i reklamiranje, tako da su i oni sami bili šokirani. Hitno su preduzeli mere tako što su angažovali vrsne advokate ne bi li preinačili odluku Australijske Ambasade, uložena je žalba, ali je ista odbijena. U isto vreme, oni pozivaju sve koji su nabavili ulaznice na bilo koji način da će im novac biti vraćen. Evo I njihovog saopštenja:

“Niko ne može reći da nismo probali apsolutno sve … danas popodne smo dobili informaciju da je žalba u vezi vize za Aca Lukasa odbijena. Iscrpili smo svaki kontakt koji smo mogli smisliti, prikupili sve informacije koje smo mogli, ali to i dalje nije bilo dovoljno. Ostali smo bez reči i potpuno devastirani. Svi koncerti su sada i zvanično OTKAZANI. Povraćaj novca biće moguć od utorka, 8. oktobra 2019. godine … možete zamisliti kako je ovo teško vreme za sve koji su uključeni i cenimo vašu podršku i razumevanje. Molimo vas da vratite karte na mesto na kome ste ih kupili I novac će vam biti vraćen. Ako ste iste kupili Online novac će vam biti vraćen automatski”.

Šteta baš, a kampanja je krenula još od maja meseca. Opet, takve stvari se dešavaju u svetu šou biznisa i ostaje nam samo da vidimo kako će se stvari dalje razvijati.

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila