Pišući o estradnim umetnicima i umetnicima iz drugih oblasti, od čega sam sa nekima ostvario i prijateljske odnose, bilo je situacija koje su mi se zauvek urezale u pamćenje. Nije šala, u pitanju je više od 40 godina. Zato ću ovde, na otvorenoj sceni, pokušati da se setim nekih zanimljivih detalja iz tih druženja. U to vreme sam bio dopisnik izdavačke kuće „TV Novosti“ iz Beograda, a prvenstveno sam pisao za njihov muzički magazin „Sabor“ kojeg danas, na žalost, nema. A bio je, na neki način, muziči manifest. Osnovali su ga, nedavno tragično preminuli kralj narodnog melosa Šaban Šaulić i Lepa Brena. I gurao je dok je moglo, sve dok nisu počeli duvati neki „drugi vetrovi“. Redosled sećanja nije hronološki, već onako đuture, kako koje navire.

Gotovo da nema osobe koja prati društvene mreže ili rijaliti programe a da nije čula za Jelenu Golubović, kontaverznu glumicu i režiserku iz Beograda. Bez obzira šta ko mislio o njoj, devojka je kapacitet. Družio sam se sa njom i znam šta pričam. Kad neko magistrira u Kievu, a osim srpskog govori tečno i ukrajinski, ruski i engleski, plus se služi italijanskim i nemačkim jezikom, mora se reći da je natprosečno inteligentna.

INTERVJU SA JELENOM GOLUBOVIĆ NA VEČERI U FRANŠ RESTORANU

Moje poznanstvo sa Jelenom datira od 2003. kada sam boravio u Beogradu i upravo je to slučajno poznanstvo umnogome promenilo moj planirani itinerari. Ona me lično upoznala sa mnogim poznatim ličnostima kao što su legendarni glumac Milan Lane Gutović koga u javnosti identifikuju sa likom Šoića iz “Bele lađe”; potom Boris Tadić tadašnji ministar odbrane a kasnije i predsednik Srbije, političari Vojislav Koštunica, Voja Ilić, Ivica Dačić, Danica Maksimović čuvena glumica, Nenad Bogdanović tadašnji gradonačelnik Beograda, nažalost danas pokojni… i mnogi drugi.

Ostaće mi uvek u sećanju da sam sa njom boravio na otvaranju BITEF-a u Sava Centru i Jeca je uspela da me uvede na koktel partiju koja je bila nedostupna za novinare. Svi su joj se tada klanjali. Zahvaljujući njoj posetio sam Rašku, Novi Pazar, Đurđeve Stupove, Sopoćane… obišao mnoge ekskluzivne restorane u Beogradu. Čak sam jednog dana sa njom i njenom majkom Svetlanom ručao u jednom restoranu na Kalenića pijaci. Pored nas je, sećam se prošla neka žena-spadalo koja im je mahnula i onda mi je Jeca rekla da je to čuvena rokerka Bebi Dol.

 

NA AERODROMU U MELBURNU SA JELENOM I IVANOM

Po povratku u Melburn sam joj preko prijatelja iz Sidneja Željka Gojkovića vlasnika U-neXt sredio da zajedno sa glumicom Ivanom Jovanović gostuje u Australiji sa predstavom “Čipkin dim” koja je podigla mnogo prašine u Srbiji i regionu. Ali ona, kako je u svom radu proleterski nastrojena, nije mnogo davala značaja tome. Jeca je inače istu i režirala.

Sećam se da sam je u neđuvremenu i kritikovao zbog učešća u rijaliti programima koje ja, uzgred, nikada nisam niti ću gledati, ali je to izgleda u Srbiji postalo pitanje života i smrti. Jelena je tri puta odnela pobedu ali mi se požalila da TV Pink i Željko Mitrović nisu ispoštovali dogovor i uslove oko plaćanja nagrade. Još gore se poneo TV Happy i njen vlasnik Peconi. Oni nisu mogli da private činjenicu da je ona rođeni pobednik. Ajde da jednom pobedi pa da kažemo – slučajnost! Ali, tri puta, to je već kvalitet i kapacitet. Malo ko recimo zna da je upravo ona na neki način rodonačelnik “Zadruga” koja je bila po njenom konceptu ali, u Srbiji se uspeh nikako ne prašta.

Ostavićemo to za drugu priču, za ekskluzivni intervju uskoro sa Jelenom Golubović.

Jelenu Golubović sam ponovo, nakratko, u jednom kafiću na ulici Gavrila Principa, sreo i 2014. kada sam sa suprugom boravio u Beogradu. Zapravo, bilo je to dan pre povratka za Australiju. Ona je tada bila u vezi sa Čupom, kolegom iz rijaliti kakafonije, sa kojim je ubrzo posle toga i raskinula.

Neverovatna osoba i meni je zaista bila čast upoznati je i družiti se sa njom. Devojka je jednostavno svoja i fura svoj fazon!


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila