To kratko večernje druženje nastavili smo sutradan, tako što sam nju, Mariju Ivanković i Dragicu Gavrić modne kreatorke koje su takođe bile deo manifestacije, odvezao sam u Sorrento, atraktivno turističko mesto na obali Filip zaliva što je oko 90 kilometara od Melburna.

Sa Jelenom Kiš i Marijom Ivanković u Sorrentu

Proveli smo tamo nekoliko sati u prelepom druženju i šetnji, što sam u slici i reči zabeležio, da bi već isto veče Dani bili održani u naselju Keysborough. Repriza je bila sutradan u Melburnu ali je Jeca dan posle toga, morala da otputuje za Pert koji je bio završni grad Dani srpske kulture. Već tada je na mene ostavila neverovatan utisak i takoreći instantno sam je “usvojio” za večitog prijatelja.

Naredne godine avgusta meseca, bio sam na odmoru u starom kraju. Dva dana pred povratak za Australiju, izađem malo da prošetam Terazijama, dok su moja supruga i njena jetrva ostale kući da gledaju Sulejmana Veličanstvenog, da im kojim slučajem ne promakne epizoda.

Izađem ispred Beograđanke, obučem kao gilipter, mimoilazim se sa grupom prolaznika kad neko iza mojih leđa viknu “Radeeee!” Bila je to Jelena Kiš što je za mene u prvi mah bio šok a potom i oduševljenje i radost. 

Predloži ona da odemo na ručak u hotel Moskva koji je ona platila bez obzira što sam negodovao i dogovorimo se da je sutradan posetim u njenoj kancelariji u Matici iseljenika Srba čiji je bila predsednik.

Sa Jelenom Kiš na ručku u hotelu Moskva

I tamo me Jeca dočekala domaćinski i moram da kažem, od svih tih gostiju koji su dolazili i odlazili, upravo je meni posvetila najviše vremena. Tada sam sa njom uradio i ekskluzivni intervju a naše druženje je virtuelno nastavljeno i traje i dan-danas.

U Matici iseljenika

Na kafi ispred Matice iseljenika 

Ona je jedna od onih likova koji vas neće vući za rukav da je zavolite nego će to učiniti učtivošću, manirima dame a u isto vreme osobe i te kako spremne za šalu. Osvojiće vas toplinom svog bića i nekom energijom koje verovatno ni sama nije svesna. Što bismo ono rekli, to majka više ne rađa!

Jelena Kiš, koja je 2013. proglašena za Mrs Srbije, dakle, najlepšom udatom ženom, gde kriterijumi nisu samo fizička lepota nego mnogo širi i striktniji, danas živi u Sidneju i sa uspehom vodi biznis “Visa for Australia” i svi kojima je potrebna pomoć imaju njene kontakte u reklami, ovde, na Portalu. Takođe, ovde na istom Portalu je i nedavni ekskluzivni intervju sa njom koji trebate pročitati da vam bude jasnije o čemu se radi.

Rade Berak


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila