Poznato je da je Festival folklora najveći srpski događaj u Australiji i da se evo već 33 godine održava tokom tri dana, to jest drugog vikenda u avgustu mesecu.

Ljudi raznog doba starosti, iz svih krajeva Australije, u ta tri dana pretvore Bonnyrigg Sports Centre, u zajednici poznat kao “Srpski centar Bonirig”, pre svih mladi folkloraši, u malu Srbiju!

Jedna od najvećih atrakcija je svakako muzika pod ogromnim šatorom koja nas nostalgično vraća u stari kraj. Ona je integralni i nezamenjivi deo Festivala. I to ne bilo kakva muzika već vrhunska koja je raj i za oko i za uši.

Koliko se o tome vodi računa najbolje svedoči činjenica da je profesor Dragan Vujadinović, čije se ime među kolegama i u zajednici izgovara sa poštovanjem, oformio sastav od kojeg, novinarski rečeno, boli glava!

Pored njega u tom konglomeratu vrhunskih majstora, pored stalnog sastava sa Goranom Zarićem istinskim muzičkim vunderkindom, našli su se: klavijaturisti Vlatko, trubač Toni, saksofonista Goran i harmonikaš Semi.

Za pevanje su bili zaduženi provereni interpretatori Stojan Lovrić i blistava Zore Micevska o kojoj smo posebno napisali.

Oni su tokom dva dana bukvalno sve digli na noge i prosto naterali u kolo koje se neprestano vilo.

U izjavi za naš Portal, gospodin Vujadinović kaže da je “prosto fasciniran atmosferom i samom organizacijom”, da se “ponosno i prelepo osećao”, te kako sam Festival iz godine u godinu “biva sve bolji”!

Verujemo da je baš tako!

Dragana Vujadinovića i njegov bend najtoplije preporučujemo svima koji prave veselja kao što su svadbe, zaruke, krštenja ili bilo kakve zabave a kontakte imate na slici ispod.

Na isti broj možete nazvati profesora Vujadinovića koji vodi školu harmonike i klavijatura ukoliko želite naučiti svirati.

 

R.B.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila