Jedinstveni Šaban Šaulić, kralj narodne muzike, u nedelju je izgubio život u 68. godini, u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, na putu do aerodroma.

Ovaj gubitak potresao je sve njegove kolege, a o neponovljivom Šabanu danas su u Jutarnjem programu pričali Neda Ukraden, Merima Njegomir, Dragan Stojković Bosanac i Dragana Mirković.

“Mi smo radnici treće smene. I ako si 100-200 km od kuće, ti misliš da si pred pragom. Mi smo željni svog doma. To je najhroničniji osećaj koji poseduje svako od nas. Vrlo često si povezan sa avionima, slobodnim kartama, tako da niko nije baš tako od besa krenuo”, prvo je rekla Neda, a onda se rasplakala.

“Pre svega, koristim priliku da izrazim duboko saučešće Goci, Saneli, Ildi, Mihajlu, njihovim unucima… Ja sam ovu vest juče doživela vozeći. Vozila sam se iz Rogaške Slatine. Sama. Ne mogu da se opustim kad me neko vozi. Pogledajte koliko ljudi je izginulo kad ih neko drugi vozi”, kroz suze je pričala Neda, pa dodala:

“Hoću da kažem nešto o Šabanu. On je bio vanserijski muzikalan čovek, sa tim glasom koji je sa takvom lakoćom kontrolisao. Nikad nije falširao, zabušavao… Bio je jako skroman čovek. Bio je tolika zvezda, toliko je punio, bio toliko popularan…”

Potom se od Šabana oprostio i Bosanac, koji je sa Šabanom sarađivao više od 30 godina, te sa knedlom u grlo govorio o pokojnom pevaču, sve dok i on nije zaplakao.

“Bio sam u kolima i zatečen sam, morao sam stati, jer prosto ne mogu da verujem. Izvinjavam se, ja sam dosta sa njim sarađivao… Nisam verovao da tako nešto može da se dogodi, bilo je neverovatno”, rekao je Bosanac.

Pogledajte snimak:


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila