Pevač koga su kolege u Australiji volele i cenile, iznenada je napustio ovaj svet, krajem jula 2017. Sa nešto manje od 55 godina života. Evo, posle godinu i po dana, prilike da ga se setimo i kažemo koju reč o Marjanu Matanoviću.

Rođen je u Brčkom 7. avgusta 1962. godine. Kada je imao 15 godina došao je da živi u Australiju. Mlad je počeo da se druži sa našim estradnim umetnicima koji su primetili da je i on sam talentovan za pesmu. Karijeru je, da kažemo, započeo u Kempsiju u čuvenoj kafani “Mik’s Palace“, koje, na žalost, baš kao ni samog Marijana, danas nema.

Godine 2008. Matanović je snimio svoj prvi album za “Renome”, a imao je i niz nastupa na BN Televiziji. Sve kolege i ljudi koji su ga poznavali, imaju samo reči hvale za čoveka koji je bio predivan kolega, dobar pevač i prijatelj.

Čovek koji je mnogo voileo svoj posao. Koji je mnogo voleo život ali mu je sudbina bila da bude prekratak. Ipak, mnogo će nam nedostajati i kao prijatelj i kao kolega. Sigurno je da će zauvek ostati u našim srcima. Neka počiva u miru.

Za kraj, evo i video klip jedne od njegovih pesama “Bez bitke i boja” koja, na neki način, simbolično, kazuje da je naš dragi Marijan otišao brzo i tiho, jer nije imao šanse  ni za bitku, a kamoli da pobedi u boju koji mu je Božija volja dodelila:

Za Svet Australia iz Sidneja:

Maja Mijatović

FOTO GALERIJA:

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila