Verovatno najbolji ženski vokal među estradnim umetnicima sa prostora ex-YU, koji žive u Australiji. Osamdesetih, devedesetih i, rekao bih, početkom dvehiljaditih, Slavija Spasojević je prosto harala Australijom.

Anđeoskog glasa, bila je nezamenjivi faktor na zabavama i veseljima širom petog kontinenta. Svi orkestri sa kojima je nastupala imaju samo reči hvale za ovu, večito nasmejanu Topličanku, koja je još jedna potvrda da taj kraj rađa vrhunske pevače.

Uporedo sa muzikom, gde je snimila par albuma, Slavija je uvek bila aktivna u zajednici, bilo da se bavila humanitarnim radom ili u okviru Kola srpskih sestara.

Osim pevanja, Slavija se sa suprugom Miloradom oprobala i u poslovnim vodama, pa tako oni danas važe za jednu od najimućnijih srpskih familija u Australiji. To joj je omogućili da proputuje ceo svet i da boravi u otadžbini veoma često.

Što se pevanja tiče, kad joj vreme dozvoli, nastupa u horu Svetog apostola Luke u sidnejskom naselju Liverpool i, veoma retko i isključivo po ličnom izboru, na nekom veselju.

Ona baš nema potrebe za to jer ne živi od pevanja, mada je opet šteta takav glas ne slušati češće.

RADE BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila