Makedonska muzička kolonija u Australiji je poprilično velika i može se reći i – veoma kvalitetna. Neko je ovde došao iz avanture, neko iz želje za boljim životom, neko se zaljubio… i priča koja je kod svakog različita može da krene.

Uglavnom su oni svi situirani na petom kontinentu pošto su se osim muzike, ostvarili i na drugim poljima. Ima i druženja, doduše retko, a ima i sujete među njima.

Ipak, lepo je i pozitivno videti dobre i kvalitetne ljude i umetnike kad se sretnu na nekom događaju i po pravilu to bude srdačno.

Na priloženoj fotografiji su dve gracije makedonskog melosa u Australiji, Marijana Novačevska (desno) i Tatjana Lazarevska. Srele su se na zabavi povodom Dana žena gde je Tatjana nastupala, a Marijana bila gost.

Marijana (devojačko Sarić) koja je u Australiju došla pre skoro tri decenije i zauvek bacila sidro u melburnšku luku, je starija i svojevremeno je u duetu sa sestrom bliznakinjom Rosanom bila mega popularna ne samo u Makedoniji.

Mlađa Tatjana je na peti kontinent dolazila mnogo puta pre nego što se pre 4 godine odlučila da sa suprugom Novicom Vasilevskim, koji je takođe pevač, i dva sina zauvek nastani u Melburnu. Ona iza sebe ima nekoliko albuma, ali joj je zaštitni znak ostao mega hit “A bre čičo”.

Ko zna možda dočekamo i neki duet od njih dve.

RADE BERAK 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila