Nakon skandala oko dolaska srpskog muzičara u Karlovac, hrvatski “branitelji” se ponovo oglasili. “Zna se koga Bajaga podržava, hoćemo hrvatske pevače”.

Prašina oko Bajaginih nastupa u Hrvatskoj se ne spušta!

Nakon “situacije” od prošlog meseca, kada su se hrvatski “branitelji” pobunili zbog nastupa Bajage i Instruktora u Karlovcu na Danima piva, ponovo nastali problemi…ovog puta u Sisku.

Hrvatski mediji pišu da je vrlo verovatno da će Bajaga morati da otkaže koncert, kako bi se udovoljio sisačko-moslovačkim “braniteljima”.

Prenosimo saopštenje sisačko-moslovačkih “branitelja” u celosti.

“Temeljem niza uznemiravajućih i neproverenih napisa na društvenim mrežama i portalima o navodnim gotovim optužnicama protiv branitelja i održanog sastanaka Koordinacije udruženja proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije 06. septembra 2018. godine upućujemo: Saopštenje: Povodom najavljenog koncerta Momčila Bajagić-Bajage na Danima piva u Sisku 15. septembra 2018. godine.

Kao Koordinacije udruženja proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko- moslavačke županije u kojima se okuplja većina branitelja sa područja Banovine i Sisačko-moslavačke županije smatramo da je neprimereno i neumesno dovođenje, u Grad Sisak grad hrvatskih pobeda, estradnih umetnika koji su za vreme Domovinskog rata na okupiranim područjima Hrvatske podržavali i nastupali za teroriste koji su okupirali trećinu Hrvatske, teroriste koji su činili nezamislive zločine nad hrvatskim braniteljima i nad civilnim stanovništvom, teroristi koji su razorili trećinu gospodarskih, kulturnih i civilnih objekata. Pesme koje je pevao Momčilo Bajagić-Bajaga kakvih se ne bi posramio ni jedan četnički vojvoda (uključujući i Boru Čorbu, njegovog nekadašnjeg gazdu i poslodavca) vrlo jasno govore koga je podržavao i bodrio.

Smatramo da dovođenje takvih estradnih umetnika pored toliko hrvatskih pevača koji žive i rade i plaćaju porez u RH otvara nezaceljene rane stradalnika Domovinskog rata ne samo u Gradu Sisku nego i u celoj Hrvatskoj.

S poštovanjem!

KUPDR SMŽ Predsednik Nenad Bužanić


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila