Nevenka Vukosav, se od samog početka učešća u prestižnom takmičenju “Nikad nije kasno“, izdvojila i unela mnogo lepih trenutaka na toj velelepnoj sceni punoj ljubavi, svetlosti, sa posebnom odabirom pesama, koje su je sa velikom zaslugam, dovele do polufinala.

Nekako postaje tradicija da svi dosadašnji učesnici, koje je pratio naš Portal “Svet Australia“ dođu i do samog kraja, sa veoma zavidnim rezultatima, pa evo još jedna učesnica u nizu najboljih. Čestitamo joj na uspehu koji je do sad postigla i želimo da svoju lepotu i raskoš u glasu i duši kruniše titulom pobednice.

Pre par meseci Nevenka se predstavila našim pratiocima, toliko lepog nam je otkrila svojom biografijom, o svojoj divnoj porodici, muzičkoj karijeri i samom učešću u takmičenju.

Nevenka dolazi iz Italje, iz mesta Diano Marina i, kako kaže, uvek se raduje povratku na Grandovu scenu i Beograd, koji je kroz takmičenje upoznala i doživela na najlepsi način. Kaže “Beograd, prekrasn grad”! Otkrila naj je da joj je ovo takmičenje donelo puno lepog, divnih i neočekivanih susreta sa osobama koje je srela po prvi put posle 30 godina, a druženje sa kolegama i ostalim takmičarima za nju su posebni i nezaboravni. Ovu radosnu vest da je ušla u polufinalni deo takmicenja, želi da podelili sa našim dragim pratiocima uz video zapis sa njenog nastupa koji možete pogledati u videu ispod.

U našoj komunikaciji osetila se Vaša istinska radost. Šta ste prvo poželeli i pomislili kada ste čuli da idtee dalje i da ste na korak finalne večeri?

Ono što sam poželjela kad je gospođica Rada (Rada Manojlović, poznata pevačica i članica žirija, prim. redakcije) izgovorila moje ime je da javim mojoj cijeloj familiji, jer sam pomislila da je to još jedno veliko priznanje za mene.

Prognoze čelnika i žzirija bile su jasne da ćemo imati prilike da još dugo uživamo u Vašim nastupima. Da li ste spremni za taj zvezdani put?

Ovaj put je već zvjedani za mene! Prije godinu dana mogla sam bilo šta zamisliti, ali ne da ću se izražavati pjesmom pred ovoliko brojnom publikom i ispred vrsnih profesionalaca. To je za mene i bit mog postojanja.

Vas izbor pesama je poseban, poslednje dve pesm, koje ste izveli su pokazatelj da dobar vokal nema granica kada je muzika u pitanju. Da li ste se sami odlučili za ove dve divne numere,koje su i te kako zahtevne ili Vam je neko sugerisao da biste baš Vi trebali otpevati numeru “Sir Duke“ od Stivija Vondera i numeru naše legende Zdravka Čolića “April u Beogradu”?

Izbor pjesama je ostavljen svakom takmičaru, ali za svaku emisiju za koju se priprema mora predložiti tri pjesme i nakon toga produkcija odabere onu za koju vjeruje da se najbolje uklapa ili koja najbolje odgovara za kompletni “izgled” emisije. Uz “Sir Duke”, jedna od pjesama mog funky repertoara kojeg sam pripremala prije Covid-a, bila je italijaska swing pjesma i još jednu od Adele, sve tri ritmičke jer sam osjetila da je sada došlo vrijeme da se svi zajedno zabavimo! Na isti način za duete –  tri prijedloga. Mogu reći da je produkcija svaki put odabrala pjesmu koja je i meni bila najdraža a “April u Beogradu” sam imala priliku čuti tijekom ovih putovanja i odmah sam se u nju zaljubila, veliko remek djelo!

Jedna od članica žirija naša draga Rada Manojlović je svojim komentarom pokazala svoje ushićenje i pitala Vas je kad će koncert da kupi kartu? A Vaš nastup doživela kao da gleda neki Holivudski šou. Vi ste joj se zahvalili i kroz smeh ste je zamolili da Vas nauči da malo pevate i narodnjake. Hoćemo li imati prilike da Vas čujemo i u tom fahu?

Kad sam na sceni a i normalno u životu dajem uvijek maksimum, ne štedim se nikada, tako da mi je neizmjerno drago da je Rada to na takav način izkomentirala jer sam i tijekom te izvedbe dala maksimum. Može se još puno toga poboljšati a mislim da moram biti zadovoljna rezultatom za sada . Narodnjaci su za mene veoma dalek svijet. Osjećam divotu tog načina izražaja i divim mu se! Muzika je kultura a narodnjaci su dio naše kulture. Ja bih se morala puno angažirati jer nosim u sebi više melodijski način izražaja koji je nošen mirisom i šumom mora i bure… tako da bi to za mene bio još jedan izazov… nikad se na zna u životu!!!

U revijalnom delu ukrstili ste glasove sa divnim mladim umernikom Stefanom Pertušićem “April u Beogradu”? Hoć te li u budućnosti ovaj spektakl ponovo otpevati sa Stefanom i koji je Vaš lični utisak o saradnji sa tako talentovanim umetnikom kao sto je on?

Stefan Petrušić je najprije jedna divna osoba a i vanredni pjevač. Podržao me je u izvedbi ove prekrasne a nikako lake pjesme, tako da mogu reći da sam dobila još jedan veliki poklon sa strane emisije “Nikad nije kasno”. Naravno, ako bude ikada prilike da otpjevamo zajedno “April U Beogradu” ili bilo koju drugu pjesmu, ja sam na raspolaganju!

To bi bilo sjajno. Draga Neno, uz tebe smo do kraja i želimo ti da ostvariš svoje snove i da na kraju takmičenja budete jedna od pobednika, koju prati naš Portal i da to sve zajedno proslavimo. Poštovani prijatelji, podržimo gospođu Nevenku Vukosav, poželimo joj puno sreće i uspeha kao i ostalim takmičarima, neka na kraju pobedi najbolji. Zašto bi publika trebala da glasa i podrži Vas i koju poruku šaljete ka milionskoj publici koja prati muzičko takmicenje “Nikad nije kasno” čiji ste učesnik i zvanično polufinalista?

Ja nikog ne želim i ne mogu uvjeriti riječima, publika će sigurno osjetiti emociju muzike i onog tko tu muziku predstavlja! Znači, svi mi koji smo u polufinalu imamo iste karakteristike, a s druge strane, svaki gledatelj traži nešto svoje u notama i u riječima koje su maestralno napisali i sklopili oni koji su imali privilegiju da im Bog dà taj talent. Ja neizmjerno poštujem taj umjetnički izraz koji je ogledalo raznih kultura i imam čast da to prenesem glasom i dušom i sigurna sam da će to doći do publike koja prati emisiju “Nikad nije kasno”. Naravno, sigurno će pobjediti najbolji! Želim se zahvaliti Vašem Portalu i da Vas uvijek prati ovako lijep glas, divni ste, objektivni i što je najbitnije, širite ljubav kroz naša druženja, kroz nešto što je najljepše, a to je umjetnost. Tople pozdrave iz suncem okupane Italije, šaljem ka svim vašim pratiocima i vašem uredništvu. Sa postovanjem, Nevenka Vukosav

Slađana BOJOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila