Alen Selimi, dečak koji je do skoro prodavao ruže na Skadarliji, zahvaljujuci svom talentu, dobio je jednu od glavnih uloga u filmu “Nedelja“. Alen, ili kako ga od milja zovu “Mali Džej“, svojom ulogom u filmu “Nedelja“ osvojio je simpatije mnogobrojne publike u regionu i širom sveta. Kako svojom čistom i lepom dečijom iskrenošću, tako i ulogom u filmu gde je veoma uspešno odglumio legendarnog i velikog Džeja Ramadanovskog kada je bio dečak. Ne sluteći da će ruže koje je prodavao tog dana na Skadarliji, sem novca koji je zaradio, doneti mu i jednu fenomenalnu šansu da zaigra rame uz rame sa glumcima i svoju možda buduću karijeru započeti u filmskoj industiji.

Kada sam stupila u kontakt sa ovim mladim glumcem iako je bilo dosta rano, bio je raspoložen i veoma srdačan da podeli sa svima nam radost i utiske o njegovoj prvoj glumačkoj ulozi u filmu i svemu što mu se dogodilo u toku snimanja.

Alen ima samo 12 godina, rođen je u Beogradu. Živi u finoj porodici te pokraj roditelja ima četiri sestre i starijeg brata.

Alene, čestitam ti na uspehu i hrabrosti koju si pokazao glumeći veliku muzičku legendu Džeja Ramadanovskog. Kako je došlo do saradnje i ko je prepoznao tvoj talenat i sličnost sa Džejom?

Prodavao sam ruže na Skadarliji sa sestrom i video sam jednu devojku kroz prozor, mahnuo sam joj i poslao poljubac, prisla mi je i pitala me da li znam da pevam, rekao sam da znam, a ona me je zamolila da otpevam “Nedelju” od Džeja. Otpevao sam i ona je rekla: “To je to, našli smo smo malog Džeja”. Ona se zove Ana. Ja tada nisam znao tačno zašto me je zamolila da pevam i što baš Džejovu pesmu “Nedelja”. Dala mi je kontakt i zapratili smo se preko Instagrama, ja i sestra smo je zapratili. Oni su kontaktirali moje roditelje i ja sam posle toga zajedno sa mojom sestrom Andrijanom otišao na kasting. Pokraj mnogih koji su se prijavljivali za tu ulogu, odabrali su mene i moju sestru. Tada nisam znao ništa o tom filmu. Pomalo sam imao tremu, da li ću se snaći, ali pošto stalno pevam i volim Džejove pesme, ja sam odmah dao sve od sebe, da ispunim očekivanja. Svi glumci i kompletna ekipa su mi mnogo pomogli i srećan sam zbog svega što mi se dogodilo. I veliko im hvala za sve.

Alen sa sestrom Andrijanom

Kako si se snalazio na snimanju i da li si zadovoljan tvojim učešćem?

Svi su mi pomogli da savladam prve glumačke veštine. Na snimanju sam najviše vremena provodio sa Nemanjom, glumac Ivan Jeftović me je učio da lepo iznesem lik Džeja i sve što je bilo potrebno za tu ulogu. Uz mene je bio Huso i Zoran Keleš, koji je na žalost preminuo i nije uspeo da vidi film i meni je mnogo žao.

Rekao si dok smo razgovarali da ti je mnogo bilo žao kroz šta je Džej u detinjstvu prolazio. Šta je to što te je najviše ražalostilo?

To što je bio odbačen od porodice i od drugara, živeo je baš siromašno ali iz svega toga izvukla ga je pesma i poznanstvo sa pokojnom Marinom. Nije imao srećno detinjstvo. Često je bio odbačen i nesrećan. Eto, njemu je pomogla teta Marina a meni Ana i moj život preko noći se promenio na bolje. Treba imati dušu i podeliti sreću i radost sa drugima. I ja ću kad odrastem, biti dobar i možda i ja nekome pomognem.

Kako su reagovali tvoji roditelji i drugari?

Moji roditelji su baš srećni i ponosni i na mene i na moju sestru koja je dobila ulogu Džejove sestre. Drugari su mi čestitali i i niko nije bio ni ljubomoran ni zavidan, svi su mi dali podršku i hvala im.

Premijera filma je bila 18. januara 2024. u Beogradu i Novom Sadu i nastaviće se po ostalim gradovima. Kakav je bio osećaj kada si prošetao crvenim tepihom i susreo se sa mnoga naših poznatih lica iz sveta glume, muzike, novinarstva, stati i pokloniti se mnogobrojnoj publici?

Ooo, bilo je mnogo lepo, uzbudljivo, dok je film išao publika je uživala i mnogi su plakali, jer ceo film je baš mnogo emotivan. Ja sam na premijeri bio sa Husom, koji je glumio velikog Džeja dok sam ja glumio “Malog Džeja“. Kada smo stigli svi su gledali u nas, tremu nisam imao ali bio sam jako uzbuđen i srećan. Imao sam osećaj da sanjam da se to meni događa.

Naša velika estradna zvezda Svetlana Ceca Raznatović je otpevala prelepu pesmu za potrebe filma i bila je na premijeri. Da li si je upoznao i ako jesi šta ti je rekla?

Da, jesam je upoznao, prišla je, zagrlila me, čestitala mi i rekla mi da sam bio dobar i da tako nastavim. Ceca je predivna i mnogo lepa, već sam naučio pesmu koju je otpevala za film “Nedelja”. I često ću je pevati.

Posle ovog tvog velikog uspeha, nastavićeš sa školom, zimski raspusta je pri kraju i imaćeš priliku da čuješ šta tvoji drugari i nastavnici kažu. Očekuješ li od njih podršku?

Naravno, svih ovih šest meseci dok sam bio na snimanjima, svi su me podržali i jedva su čekali kad će se film pojaviti. Moji drugari su iskreni, ja jedva čekam da se sretnem sa njima i podelim sve utiske. Bili su mi velika podrška sve ovo vreme.

Život ide dalje, pred tobom su sada školske obaveze. Šta bi želeo da postaneš kada odrasteš?

Mnogo toga ja volim, voleo bih da završim školu i da postanem pevač ili glumac, a voleo bih da budem i frizer. Trudiću se da budem dobar u školi i da ovo poverenje koje su mi ukazali iskoristim u nešto pametno, da radim, zaradim novac, kupim kuću i da pomognem mojoj porodici. Kroz ulogu “Malog Džeja“ sam naučio mnogo toga i hvala celoj ekipi ,što su me prihvatili i omogućili da nastavim da sanjam svoje dečačke snove i da polako snove i želje ostvarujem.

Dragi Alene, hvala ti sto si podelio sa Potalom ”Svet Australia“ svoju pričiu. Želimo ti puno sreće u odrastanju, školovanju i da ti ulaga “Malog Džeja“, donese još puno toga lepog što život nosi. Za kraj našeg druženja, šta bi poručio pratiocima našeg Portala ?

Želim da vam se zahvalim i da vas zamolim da svi pogledate film “Nedelja“ koji sem tužnog detinjstva i života našeg Džeja, ipak šalje poruku da život može biti fin, ako kroz njega sretnete dobre ljude, kao što se meni desilo. I da svima ruže donesu sreću. Voli vas i pozdravlja Alen Selimi – “Mali Džej“!

Slađana BOJOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila