Odavno nam je poznata rečenica koju su rekli sa punim pravom “Kroz Bosnu ne pevaj“ jer upravo sa tih prostora uvek smo imali izuzetno velike umetnike i ljude koj su svojom pesmom obišli svet i te iste pesme, ostale su vekovima da se čuvaju kao jedno veliko nacionalno blago.

Gospodin koga želimo danas da vam predstavimo je jedan od njih koji tiho i skromno, svojom pesmom, godinama uveseljava prijatelje i publiku. Dario je rođen u Koror Varošu, nedaleko od Banja Luke. Od ranog detinjstva je osećao da ga muzika pokreće, u porodičnoj kući se uvek čula muzika i slušali svi žanrovi, ali njegovo uvo i duša su i tada bili okrenuti ka dobroj narodnoj pesmi i zvucima harmonike.

Dario je svoju prvu harmoniku dobio sa samo devet godina. U mladim godinama života svirao je u kulturno-umetničkim društvima a kad ne bi svirao svoje vreme je koristio za folklor. Koristio je sva dešavanja gde je mogao da zapeva i to ga je činilo srećnim. Po toj čistoj i lepoj emociji je prepoznatljiv i dan danas. Muzika je uvek prisutna u njegovom životu. Sa velikom ljubavlju i poštovanjem bio je mnogo godina deo crkvenog hora u kome je bio član sve do 2008. godine. Pokraj muzičkih i pevačkih kvaliteta, radio je i kao radio voditelj na jednom radiju u Gradišci jer samo od muzike i pevačke karijere se u tom vremenu i nije moglo zarađivati i živeti.

Dario, hvala puno na poverenju i želji da se predstavite našim pratiocima i Portalu za koje ste mi rekli samo najlepše pohvale i veoma nam je drago da nas pratite. Portal “Svet Australia“ je uvek na raspolaganju svim umetnicima, kako poznatim i proverenim imenima, tako i onima koje tek treba da upoznamo. U ovom prvom delu uz vašu pomoć predstavili smo jedan deo Vas i Vaš talenat koji je izuzetno vredan i za poštovanje. I pokraj toliko ljubavi, talenta i želje da se ostvarite na tom polju Vi i danas gajite veliku ljubav i želju da nastavite sa snimanjem i da muzika i pesma bude nešto što najbolje radite a i da postane Vaš primarni posao. Zašto je toliko vremena, takav talenat morao da čeka?

Prvo, želim da vam se zahvalim što sam preko vašega pžPortala dobio vreme i prostor da pričam i pokažem emociju koju duboko nosim sa sobom. Vezano za pesmu i muziku, da ceo život sam i u zlu i u dobru sa pesmom. Život je imao neke druge priorite kojima sam se morao povinovati. Tačno je to da nije dovoljan samo talenat i želja. Mnogo faktora treba da se poklopi da bi čovjek uspio u svojim snovima. Mislim da nikada nije kasno da čovek ostvari svoje snove. Boriću se da i ja svoj san ostvarim. Ja sam pre nekoliko godina snimio jednu pesmu koja je obišla mnoge radio stanice i na tome sam stao. Sada kada se život malo smirio i kada mogu sebi da dam malo vremena, dobio sam još veću želju da se bez stresnih situacija i sa puno ljubavi malo ozbiljnije posvetim mojoj muzičkoj karijeri. U potrazi sam za dobrim saradnicima i kvalitetnom materijalu i nadam se da ću napokon ostvariti svoj san. Svaka saradnja pozitivnih i ozbiljnih saradnika je dobro došla.

Vi ste jedan od retkih koji kroz svoje usluge prevoznika u svom autu srdačno dočekate mušteriju, bezbedno je vozite do željene adrese a uz srdačne usluge, često zapevate u Vašem autu i prijatno iznenadite vaše saputnike. Po tome vas mnogi pamte i prepoznaju. Da li Vam se desilo nekada da od mnogobrojnih mušterija, kome ste i zapevali bude zainteresovan za saradnju na muzičkom polju ili slično tome?

Da, naravno, bilo je poziva i za saradnju u pojedinim orkestrima i neke veoma važne ponude i kontakte sam dobijao koje ću sad iskoristiti upravo za ono o čemu rekoh. Krenuću ka malo profesionalnijem radu i stvaranju. Nisam se nikada laktao i gurao ni u jednom poslu i svaki posao koji sam radio radio sam časno i pošteno. Tako da i ovu novu etapu ću odraditi, sa puno ljubavi i sigurnosti. Meni je važan kvalitet za kvantitet možda sam malo zakasnio. Muzika je jednim dobrim delom i oblikovala moju ličnost, tako da ću sa tim novim materijalom koji planiram da uradim, zaokružiti nešto u čemu znam da ću sigurno pružiti najbolje što je u meni a to je emocija i dobra pesma. Posto sam čovek iz naroda i za narod, želim da moja nova pesma bude kvalitetna i dopre do vaših domova i bude slušana sa ljubavlju. Iskoristiću ovu priliku da kompozitori, producenti, tekstopisci mogu da me kontaktiraju u koliko im se učinim interesantnim za saradnju.

Znači, još ste u potrazi za pravim i dobrim materijalom?

Pa ako sam posle prve snimljene pesme čekao ovoliko, mislim da bi bilo jako lepo da snimam materijal kakav dolikuje i mojim godinama i mojim glasovnim sposobnostima. Ja verujem da će to biti uskoro, jer nekako sve dođe u svoje vreme.

Kažu svi koji su imali prilike da Vas upoznaju i slušaju, da je Vaše pevanje pravi melem za dušu. Gde Vas sada možemo čuti, sresti… ako nas put nanese kroz Bosnu?

Često zapevam na veseljima, svadbama ili u nekoj kafanici gde se dobro društvo skupi. A ako nema toga, ja pevam i svoj glas treniram uvek, bio tužan ili radostan, pjesma je dio mene i gde god da sam tu je pjesma.

Kako je došlo do snimanja pesme “Zaboravi sine”, čiji tekst je i te kako emotivan i prožet tugom i pomalo težak?

To se dogodilo u periodu kada sam radio kao radio voditelj. Jedna moja prijateljica koja je tekstopisac (Tekst je napisdala Snežana Stojčić a pesma je urađena u studiju “Stena” u Pančevu), ponudila mi je tekst i izrazila želju da baš ja otpevam tu njenu pesmu. Naravno, prihvatio sam i ona je sama preuzela marketinški dio oko pesme i ja sam joj na tome izuzetno zahvalan. Sigurno ću pokraj novog materijala i tu pesmo ako Bog da, ponovo obraditi i dati joj neko novo ruho jer ona to mislim da zaslužuje.

Pošto smo otkrili Vaše želje i planove mi vam želimo da što pre Vaše snove i realizujete i da uz emotivno i kvalitetno pevanje svi zajedno uživamo. Za kraj našeg druženja, imate li neku poruku za naše pratioce i Vaše prijatelje koji i te kako Vas cene kao jednog dobrog plemenitog čoveka i vrsnog vokala?

Prvo, vašem uredništvu želim da kroz ovaj vid komunikacije se zahvalim još jednom uz želje da postižete dobre i vrijedne rezultate i da se naše druženje nastavi u pozitivnom smjeru. Sve zemljake širom planete pozdravljam i neka nas pesma i umetnost veže ma gde bili. Svima želim dobro zdravlje i veliki pozdrav od Daria Pavlovića.

Slađana BOJOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila