Izminatot vikend vo preubavata prestolnina na Vojvodina, Novi Sad na živopisniot salaš “137” se održa venčavka od bajkite za koja site balkanski mediumi izvestuvaa so poseben pietet, zatoa što ova beše venčavka na Nina Serbedžija, ќerkata na proslaveniot dramski dvoec Rade Serbedžija i soprugata Lenka Udovički.

Serbedžija ja maži ќerkata

Nina vo svojata 31 godina se odluči na svojot dologodišen partner, akterot Filip Gjuriќ (37god) da mu go kaže sudbonosnoto Da pred Boga, a do matičarot ja ispratil nejziniot tatko Rade čvrsto držejki ja vo pregratka.

Nevestata ne ja kriela sreќata, bila postojano nasmeana i bleskala vo belata venčanica vo boho stil koja ja dopolnila so dolg prevez.

Specijalno iznenaduvanje Elena Jovčeska

Nejzinite sestri Lucija, Vanja i Milica zaedno so bratot Danilo bile najveseli svatovi, a na svadbenata ceremonija pokraj tamburašite bila angažirana i našata proslavena gajdađika, folkerkata Elena Jovčeska koja bila vo svojstvo na specijalno iznenaduvanje za nevestata:

-“Seušte sum pod silni impresii od ovaa svadbena proslava zošto navistina beše posebna čest za mene da bidam iznenaduvanje za nevestata” – ni otkri Jovčeska koja preku društvenite mreži ja spodeli snimkata od nejziniot orginalen nastap koj trael čas i polovina.

–  Mene me pokani majkata, G-dja Lenka, koja mojot broj uspeala da go najde preku nejzina dobria prijatelka od Dramski Teatar vo Skopje, a nevestata koga me vide beše presreќna, ne i se veruvaše deka me našal majka i ne go krieše svoeto oduševuvanje, što i mene posebno mi značeše.

Mojot angažman spored protokolot beše od iznesuvanjeto na nevestata se do večerata, odnosno do predavanje na zetot, a nastapot mi započna okolu 17 časot i traeeše do 18 i 30. Osven so gajdata nastapiv i so pesna, a svatovite grleno me pridružuvaa. Na svabenata veselba Imaše gosti od cel svet, se slušaa različni jazici, site bea veseli i raspoloženi, a bea prisutni i mnogu poznati ličnosti od filmskiot i estradniot svet. Interesno beše i toa što mene me krieja za da ne me vidi nevestata se do momentot na mojot nastap zošto bev specijalno iznenaduvanje. Posle večerata zaminav za Skopje zošto drugiot den imav rabotni angažmani, no sekako deka ovaa svabena veselba i za mene beše nešto posebno koe ke go pametam – ni izjavi Jovčeska silno impresionairana od možnosta što i se ukažala.

Gajdata ja proslavi

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila