Mlada Grandova pevačica Maja Đorđević objavila je ovih dana spot za pesmu “Se la vie” koja je po svemu sudeći hit. Pesma je vrlo primamljivog teksta, melodije i ritma, lako se pamti, pogotovu refren koji osvaja na prvo slušanje, zato se veruje da će obeležiti ovo leto, a zatim i godinu… Maja je fantastično otpevala pesmu, vrlo je ubedljivo donela, kao da je odmah znala da ima hit u rukama. Jedno je sigurno da Maja korača zvezdanim putem, jer ima raskošane glasovne mogućnosti, lepu i specifičnu boju glasa, znanje i bogatu muzičku kulturu, scensko iskustvo, lepe pesme koje garantuju njen kvalitet. U muzici joj je zbog toga dostupno mnogo toga pa i zavidna karijera koju već ima i koja  se na pravi način razvija u produkciskoj kući  “Grand”. Njenoj posebnosti doprinosi i muzičko poreklo jer njeni roditelji otac Jovan Đorđević ugledan muzičar i kompozitor i mama Gordana Jovanović cenjena pevačica, ostavili su veliki trag u muzici. Povod za razgovor sa Majom je njena nova hit pesma “Se lavie” koja se sa spotom može čuti i videti na YouTube i u raznim TV emisijama…

Kako je, Majo, nastala pesma “Se la vie”, ko su bili Vaši saradnici?

Pesma “Se la vie” nastala je na neobičan način, sanjala sam je! Šta znači sanjala? Nisam celu pesmu sanjala, ali sam sanjala taj deo “Se la vie”. Probudila sam se i shvatila da je imam, počela sam da pevam, baš kao što ide pesma, Se la vie, Se la vie… melodija je sama krenula… Pokušala sam da se setim dalje detalja ali nisam mogla. Da li sam zaista sanjala celu pesmu ili ne, ja ne znam, ali taj deo “Se la vie” verno mi je ostao. Tog dana napisala sam refren i završila njegovu melodiju. Sutradan sam imala prvu strofu a treći dan, drugu strofu. U naletu inspiracije napisala sam čak 17 strofa, ali uzela sam samo dve i refren. Dakle, za tri dana završila sam celu pesmu. Da li je to bio neki znak što mi se na taj način pesma javila ili ne, vreme će pokazati?! Odlučila sam brzo da odem kod Cukija u Beč. On mi je uradio sjajan aranžman i predao dalje muzičarima saradnicima, da se dalje pesma radi. Mirsadi Bajraktarović da otpeva backup vokale, sakofonisti i klarinetisti Erhanu Mamudoskom da ih odsvira itd… Cuki je pored aranžmana svirao gitare, darbuka Naim, mix i master “Cuki Ton”. Za dva dana u Beču uspela sam da taj deo završim. Posle 2-3 nedelje dogovorila sam se sa Cukijem da dođe u Dizeldorf (grad u kojem žvim – Nemačka). Tu smo uradili spot. Lokacije su prelepe, stari grad Dizeldorfa i njegova luka. Pošto sam pesmu sanjala volela sam da spot bude istinit, da ostanem verna toj originalnoj priči. Nisam želela spot koji bi ličio na mnoge druge, koji su po nekom pravilu sa zgodnim ženama koje liče jedna na drugu, namontirane sa ogromnim štiklama itd… Želela sam da izgledaju prirodno, baš kao i moje prijateljice koje su u spotu, normalne, dobre, prijatne, iskrene. Pesma kaže da mi žene ne moramo da zavisimo od muškarca, htela sam da pošaljem poruku da nismo sve žene iste, da ne trebamo da tražimo nekog bogataša da bi bile uspešne, jer znam da neki tako misle…

Gde sa trenutno nalazite, da li je promocija pesme “Se la vie” u toku?

Trenutno sam u Beogradu, došla sam na par dana da bih promovisala pesmu. Lepo je krenulo. Imala sam gostovanja u “Grand Paradi”, “Pesmom za dušu”, “Grand magazinu” itd… To će uskoro da se emituje. Želim sada što više da snimam, da komponujem pesme, u tom sam sada fazonu.

Hoćete li naći vremena da odete negde na odmor ovoga leta?

Na odmor ovog leta još uvek ne znam gde ću da idem, ali sigurna sam da će to biti negde na moru, jer mi to jako treba. Mnogo radim i ta vrsta odmora mi mnogo prija. Možda odem u Grčku ili na crnogorsko primorje, videćemo.

Sa Grandom imate odličnu saradnju, koliko pesama ste snimili do sada za njih?

Do sada imam 4 snimljene pesme, sve su rađene za Grand produkciju. Već 7 godina sam u Grandu, tačnije od 2017. god. ugovor sam potpisala na 9 godina, za 2 godine ističe.

Šta je za Vas trenutno u karijeri najvažnije, čemu dajete prioritet?

Pored toga što želim maksimalno da se posvetim promociji pesme “Se la vie”, za mene je najvažnije što sam shvatila da trebam da se bavim muzikom, da pevam da komponujem, ja to volim i znam da to mogu odlično da radim, jer bilo bi šteta da je drugačije. Svi su moji bave muzikom i sa mamine i sa tatine strane, dobila sam taj dar od njih i hoću da to iskoristim. Postoji jedna anegdota vezana za moje detinjstvo. Imala sam samo pet godina kada sam reagovala na muziku i nesvesno roditeljima dala znak da obrate na mene pažnju. Dok je tata svirao neku melodiju na klaviru, rekla sam mu: “Jao tata ovo nije bilo dobro”! I mama i tata su se okrenuli i zapanjeno me pogledali, pitali su me gotovo u glas: “A šta nije bilo dobro”? Tata je taj deo odsvirao ponovo, ali tačno. Ja sam tada rekla: “Sada je dobro”. Onda je moj tata ponovo odsvirao sa grškom i pitao me: “jesi li mislila na ovo”? Rekla sam: “Da”. Mislim da je ta situacija meni kao malenoj devojčici odredila na neki način životni put! Njima profesionalcima je to bilo dovojno da zapaze na vreme moj talenat. Zahvalna sam im što sam odrasla uz muziku, što sam uvek imala njihovu podršku  i što sam uvek bila na pravom putu. Ovo je vreme kada sam shvatila da trebam da se više trudim! Zato sada dajem sve od sebe, muzika i samo muzika, to je ono što istinski volim i što me čini srećnom, to je moj život!

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila