Miljenica i divna dama, Sabina Kaltak, učesnica i takmičar muzičkog programa “Nikad nije kasno” pred samo putovanje ka Beogradu ljubazno se odazvala pozivu i dala  intervju za portal “Svet Australia”.

Takmicenje koje je osvojilo srca mnogih, “NIKAD NIJE KASNO”, sa razlogom mogu biti ponosni na sveukupan rad i učesnike koji su od septembra prošle godine, pa evo skoro i do samog kraja takmičenja ugostili mnoge divne učesnike i umetnike koji su svojim pesmama pokazali i dokazali da umetnost, pevanje ne poznaje i nema granice.

Jedna od mnogih takmičara koja je ulepšala projekat od samog početka i žena koja se izdvojila jednim fenomenalnim vokalom je dama Sabina Kaltak.
Od samog pojavljivanja na grandioznoj sceni, sa razlogom se izdvojila i pokazala sva svoja pevačka umeća, kako kroz odabir pesama i repertoar koji je i te kako zahtevan, tako i
svojim damskim vladanjem kako na sceni tako i van nje.
Kroz pesme koje je izvodila osvojila je srca i onih najkompetentnijih kritičara, koji su pratili njen rad, takođe i publike širom sveta i tako došla do poslednje polufinalne večeri u kojoj će zablistati sigurno kao i do sada.


Sabina Kaltak, dama koja pleni lepotom i stilom rođena je u Priboju, na koji je i te kako ponosna, a isto tako i Pribojčani na nju, jer je osvetlala obraz i pokazala da svu lepotu koju nosi u sebi kroz život, upravo je vezana za rodni grad Priboj.
Sabina je majka dve prelepe ćerke koja su njena najveća radost i ponos. Živi  i radi dugi niz godina u Švedskoj. Povod našeg druženja je njeno takmičenje u polufinalnoj večeri, pa da podelimo sa Sabinom njena iskustva do sada i da joj poželimo sreću, da je ispratimo iz polufinalnog u finalno takmičenje jer ona to zaista i zaslužuje.

Draga Sabina, vidim da ste u euforiji spremanja za putovanje ka još jednom danu koji je važan za Vas i Vaše učešće. Da li možete podeliti sa nama utiske i dati  malu retrospektivu dosadašnjeg učešća u muzičkom takmičenju “Nikad nije kasno”?

Prvo, želim da se zahvalim vašem Portalu i svim dragim ljudima koji su od početka, pa evo do sada, bili uz mene, pružali podršku koja mi mnogo znači i eto – doveli me do polufinala.
Sam poziv koji je usledio od strane organizatora muzičkog takmičenja za mene je značilo puno. Moje prvo pojavljivanje i učešće ostaće zauvek zabeleženo u mom srcu. Oduvek sam želela da pevam i da se bavim sa tim ali život je imao drugi plan za mene. Umesto pesme odabrala sam neki drugi put ali ljubav ka pesmi me nikad nije napustila i uvek sam sebi govorila “pusti,  i pesma će doći na red”. Možda je baš sada najbolji trenutak za mene i moju pevačku karijeru.
Ostvarena sam na mnogim poljima, ćerke su izrasle u veoma uspešne i fine osobe, posao koji radim, posvećena sam mu i volim ono što radim ali pesma ima nešto posebno u mom celom biću.

Taj prvi nastup probudio je u meni i nešto što sam i sama prvi put otkrila, jedva sam dočekala i drugo pojavljivanje i želja da pesmom pokažem koliko mi znači i koliko je volim. U meni se rodio i taj takmičarski duh, da sam iz kruga u krug, dobijala sve veću želju da sa scene ne odem nikada. Divan je osećaj stati i deliti scenu sa fantastičnim kolegama, orkestrom, organizatorima i saslušati reč žirija koji znaju da li je nesto dobro ili ne.
Publika, koja nemilosrdno daje podršku svima nama, kao i taj osećaj da ako ste na ulici, u avionu, ljudi vas prepoznaju, upravo zbog pesme i tog učešća. Mnogo je toga lepog što sam doživela za ovih nekoliko meseci i zaista sam srećna zbog toga.
Sreću sam imala sa kim da podelim, mojom familijom, prijateljima, divnim kolegama, koji su se uvek radovali i svojim i tuđim uspesima, sa mojim rodnim Pribojem i zahvalna sam im za svaku reč podrške koju su mi uputili kao i mnogima koji su me eto samo kroz pesmu upoznali i zavoleli. To je jedno neprocenjivo bogatstvo.

Evo došli ste do polufinala, kakva su Vam očekivanja?

Da, kao i uvek ja živim za trenutak i ako mi se posreći, a volela bih da i ovu stepenicu savladam i dođem u finale, daću sve od sebe, da do kraja budem zapamćena, po mojim pevačkim kvalitetima i da dosadašnje učešće i poverenje opravdam mojim nastupom.

Posto pratimo Vaše učešće od prvog nastupa, uvek ste nas iznenađivalili sa repertoarom pesama koje su zahtevne i traže bas profesionalizam i pevački dar a Vi ste to maestralno izneli; u kom muzičkom pravcu sada idete na polufinalno takmičenje, kada je pesma  u pitanju?

Svako peva ono što voli pa i ja, moj glas je zdrav neiskorišćen i ako sam se upustila u ovako lepu avanturu i treba da dam od sebe pesme koje su zahtevnije i koje na kraju krajeva narod uvek voli da čuje .
Volim ja i druge žanrove i dosta se lepo i u njima pronalazim ali ovaj repertoar je nešto što je deo moje duše i što baš puno volim.
Pesma koju sam pevala na prvom nastupu “Javi se oteraj tugu” od Šemse Suljaković, donela mi je puno radosti i sreće i odvela me u naredni krug.
Pesme Zorice Brunclik ”Moja zakletvo“ pa “Nedam ovo malo duše”, takođe su i te kako bile zapažene od strane žirija i publike. “Blagujno dejče koju sam otpevala sa Enesom Merdovićem mojim prijateljem koga pozdravljam i zahvaljujem na podršci.
“Ti mi uvek trebaš“ u duetu sa našom predivnom Janom. Moram priznati, bilo mi je malo teško šta odabrati za polufinale, ali išla sam mojim osećajem i pesmu koju ću otpevati sigurna sam, da će vam se dopasti i da će doći do vaših srca. To je jedana prelepa pesma koju znam da mnogi vole da čuju. Možete poslušati  25/6 kada će se emitovati polufinalno veče mog nastupa, a na vama je da ocenite.

Kada sumiram moje celokupno učešće do sad, ja sam zadovoljna na svim poljima. Od mog učešća, organizacije, celokupnog projekta pa do tog najlepšeg takmičarskog dela, gde sam srela i upoznala toliko finih prijatelja i kolega a to druženje je nešto što daje lepotu celokupnom mom utisku.
Moram posebno da se zahvalim , organizatorima; Žiki, koji njegovu pozitivnost i ljubav deli iskreno i na najfiniji način, prilazi svima nama kao da smo njegovi najrođeniji; Maretu, koji svojim iskustvom i kompetentnošću na najlepši način istakne ono što valja i konstruktivnim komentarima uputi nas ka još boljim rezultatima; našoj dragoj Dragani Katić, dami koja nas sačeka i isprati sa scene uz njene prelepe komentare, pokaže svoju emociju i to sa nama podeli na sceni; orkestru koji nas prati kao i divnim devojkama koje pevaju naše prateće vokale i svima ostalim koji brinu o nama u svakom smislu.
Kao sto rekoh na početku, živim u trenutku i sve što je negde zapisano desiće se, meni se desilo ovo takmičenje i najsrećnija ću biti ako uspem da dušom moje duse doprem do svih vas.

Šta očekujete od polufinalne veceri?

Poenta ovakvog vida muzičkog takmičenja uvek pruža dobru pesmu i lep provod, kako među nama koji se takmičimo, tako i u vašim domovima koji nas pratite. Očekujem jedno fer takmičenje i ko god da prođe dalje, prošao je sa razlogom a ko će morati da napuste takmičenje, ostaće upamćeni po kvalitetnim nastupima jer samo nijanse odlučuju. Sto se tiče mog učešća ja sam spremna i kako god da bude, ja sam pobedila samu sebe, ispunila  svoj san da zapevam i pesmom prošetam kroz svet. Svi koji su došli do polufinala su izvrsni pevači i sigurna sam da će mnogobrojna publika i naša podrška uživati. A što se plasmana tiče biće kako bude i kako publika i narod odabere i doživi nas.

Postoji li neko poseban u Vašem životu kome biste želeli da se obratite i uputite zahvalnost ili neku lepu reč?

Da, razmišljala sam tako često o njima, koliko sam srećna sto ih imam i privilegiju da sve što mi se dešavalo i dešava kroz život imam njih i delim sa njima. Pa u znak zahvalnosti moj polufinalni nastup poklanjam mojoj dragoj majci, mojoj hrabroj kraljici, koju ni kilometri ni druge prepreke nikada je nisu  mogle zaustaviti. Uvek je bila uz mene i zahvalna sam joj na svemu što je ugradila u mene i moj život. Mojim ćerkama koje su uvek bile i ostale moje sve i onda kad je možda bilo mraka, više nego li treba, bile su moje svetle tačke koje su mi davale snagu da istrajem u svemu.

U kom pravcu će ići Vaša muzička karijera u budućnosti?

Potrudicu se da malo više vremena posvetim muzičkoj karijeri i radiću na tome da moje učešće u ovom glamuroznom projektu iskoristim na najbolji način i sigurna sam da ću uraditi neku lepu pesmu a iskustvo koje sam stekla u takmičenju poneću sa sobom i pevati dok postojim.

Naš Portal “Svet Australia” želi Vam puno sreće i da nas kao i do sada obradujete još jednim dobrim plasmanom i da zablistati kao i do sada i da u finalnoj večeru opet budemo uz Vas jer Vi ste to i dokazali i pokazali da zaslužujete. Naravno i svim ostalim učesnicima želimo da sšto duže podele megdan sa najboljima. Šta biste želeli da poručiti Vašoj publici i pratiocima, kao i našim dragim prijateljima Portala?

Svima vama i vama koji me podržavaju i onima koji imaju svog favorita poručila bih – verujte u sebe, širite ljubav i uvek težite ka boljem jer jedino ta vera i optimizam vas vode ka lepom i uspešnom životu. Oni koj će me podržati i žele da me vide u finalnom delu takmičenja  “Nikad nije kasno 2023“ mogu to učiniti putem oficialne stranice F.B. “Nikad nije kasno”, uz emitovanja koji će te moći da pratite  na TV 25/6, i vaša podrška će mi značiti puno kao i do sada.
A finalno veče “Nikad nije kasno” održaće se 2/7/2023. Od srca šaljem ka svima vama srdačne pozdrave i puno ljubavi. Vaša Sabina Kaltak.❤️
Slađana BOJOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila