Simptomatično za našeto estradno milje e deka bračnite krizi popularnite faci gi krijat kako zmija noze, a pri toa se čuvstvuvaat navredeno ako nekoj naš novinar “se drzne” i gi praša za glasinite što se širat?! Najčesto odgovorite im se otsečni, kratki, ponekogaš i drski, a novinarot koj se osmelil da postavi takvo prašanje se smeta za nepristoen što e apsolutno pogrešna percepcija.

Sepak koga situacijata ќe “zovrie” i koga mora da se soopšti porazitelnata vest odnosno neuspehot na brakot, e togaš nekako najbezbolno im e na našite zvezdi “ekskluzivata” da im ja podarat na sosedite odnosno prvata “bolna ispoved” da im ja serviraat na srpskite mediumi so nadež deka taka nivnata emocija ќe dobie na težina, a bračniot neuspeh može da poprime marketinška forma, pa na krajot od seto toa da imaat i nekoj “benefit”.

Pred sedum godini na denot na venčavkata

Tokmu vakva strategija imavme možnost da vdime i od primerot na Tamara Todevska za čij brak odmana se šuška deka ne e funkcionalen, no taa ne sakaše za toa mnogu da zboruva za našite mediumi, osven što prizna deka e na čekor do takavata odluka.

Denovive sprskite portali go aktueliziraa razvodot na pejačkata koj seušte ne e oficijalen i mnogu podecidno gi iznesoa pričinite za krahot na brakot.

Tamara i Mačka

Vo izjavata pejačkata naglasuva deka odlukata ne ja donela preku noќ i deka dolgo se čuvstvuvala kako da živee vo nekoj “kafez”, vo nekakva agonija. Na momenti imala čuvstvo kako da e vo nekoj magjepsan krug od koj ne znae kako da isčekori, pa preku svojot primer odlučila da im pokaže i na drugite koi se soočiuvaat so govor na omraza ili bile razočarani, ili pogrešno etiketirani deka od sekakva bezizlezna situacija ima način za izlez:

-“Oficijalno sum seušte vo brak, no ne živeeme veќe zaedno. Nie so soprugot sme vo super odnos, zošto imame dve zaednički deca i se soglasuvame podobro od kolku koga bevme zaedno vo brak. Toa e super odluka što ja donesovme eden za drug. Za se postoi izlez samo treba da se veruva. Jas ne izlegov sama od taa situacija, tuka bea moite roditeli, prijatelite pa i psiholozite i ne se sramam da go priznam toa, zošto najbitno e deka izlegov od toj “kafez”- iskreno otkri Todevska i konečno javno stavi točka na svojot bračen odnos so popularniot košarkar Aleksandar Dimitrievski Mačka.

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila