Od nedavno je počela nova sezona  jednog od najgledanijeg muzičkih takmičenja u Srbiji “Nikad nije kasno“, takmičenje koja pruža učesnicima šansu da ostvare svoje snove. Do sada je ovo takmičenje mnogima omogućilo da svoj san pretvore u javu i da fantastičnim izvođenjem najzahtevnijih pesama, otvore vrata estradnog neba.

Ljubav prema pesmi, njena želja da pokaže svoje umeće uz predivnu emociju koju nosi sa sobom i predivnim vokalom ove godine je jedna divna dama poreklom iz Priboja, koja je na samom početku takmičenja osvojila srca mnogih ljubitelja dobre pesme – gospođa Sabina Kaltak.

Njeno pojavljivanje izazvalo je najpozitivnije komentare koji stižu sa svih strana i sigurno je i Sabini jedan dobar motiv da u takmičenju ostavi trag dobrog i kvalitetnog interpretatora i naravno da sa dobrom pesmom ostane u takmičenju sto duže.

Od najranijeg detinjstva volela je da peva i kad god bi joj se prilika ukazala za to, ona je učestvovala na priredbama, festivalima pa čak i kada nije imala dovoljno godina koje su bile propisane za takmičare, uz pomoć svojih roditelja uspevala je da učestvuje i da na svim takmičenjima bude zapažena.

Veliku podršku je imala od svojih roditelja, koji su se potrudili da joj omoguće i ispune njenu želju tako da je Sabina u ranoj mladosti i snimila jedan album. Za Rado televiziju Beograd, Produkciju gramofonskih ploča čiji je producent bio Mijat Božović.

Njen muzički put je bio obasjan i išla je uzlaznom putanjom, ali 1991. zbog ratnih dešavanja i situacije koja je tada  zahvatila mnoga područja pa i njen rodni Priboj, Sabina se sa porodicom preselila u Švedsku, gde i danas živi i radi.

U Švedskoj je odabrala da radi ono što voli. Pokraj pesme, voli medicinu, ona je njen oficijalni posao i godinama radi na psihijatrijskoj klinici koja se bavi problematikom i lečenjem zavisnika od narkotika, alkohola i drugih poroka.

Majka je dve odrasle ćerke koje su takođe krenule majčinim stopama i obe su studenti medicine, našta je Sabina izuzetno ponosna.

Žena koja je energična i puna elana za nove podvige, prioritete je davala svojoj porodici a kako kaže sada je došlo njenih “pet minuta” i odlučila se za  mučešće u šou programu “Nikad nije kasno“. U našem razgovoru oduševila me je njena skromnost i njena vera da može i želi da zaokruži sve svoje želje baš sa ovim takmičenjem.

Njen prvi nastup bio je toliko emotivan da je izazvala i suze i kod publike i kod žirija. Odabrala je  antologijsku pesmu Šemse Suljaković “Javi se, oteraj tugu“ i uz maestralni orkestar raznežila srca mnogima.

Komentari žirija su samo potvrdili da će Sabina u ovom takmičenju ostaviti svoj trag sto je i velika umetnica Neda Ukraden sa izuzetno nežnim recima i prokomentarisala: “Odabrala si odličnu pesmu i tako si je lepo izvela. Želim ti svaku sreću u životu”, rekla je Neda. Na to su se i ostali članovi žirija  nadovezali i poželeli joj da sve što je propustila zadnjih tridesetak godina, kada je pesma u pitanju, sada nadoknadi.

Poštovana Sabina, prvo želim da Vam čestitam na divnom nastupu, da Vaše učešće traje što duže i da ostvarite Vaš san. Portal “Svet Australia“ je uvek tu da podrži vrednosti i da svima da medijski prostor koji umetnost poštuju i  bore se za svoje mesto u svetu  showbiza. U uvodnom delu našeg druženja smo pojasnili zašto je takav talenat čekao tolike godine. Ko je bio inicijator Vašeg prijavljivanja i učešća u ovogodišnjem takmičenju, “Nikad nije Kasno“?

Posto sam ostvarila mnogo toga u životu, kako u porodici tako i na poslovnom polju, jednostavno javila mi se želja da se ponovo vratim pesmi jer pesma je uvek bila uz mene. Potajno sam je negovala i čuvala sve ove godine. Sama sam se prijavila i ovo će, nadam se, samo ulepšati moj život, dato mi je još jedno novo iskustvo koje sam uvek želela i satisfakciju da stvaram i pevam dokle god me grlo služi.

Podršku sam dobila od mojih ćerki, majke i prijatelja i kolega. Sada je na meni da radim svaki naredni nastup, pripremim se i sigurno stanem na tu predivnu scenu i da pesmom idem što dalje kroz takmičenje, zajedno sa kolegama i naravno sa publikom kojoj se bude dopalo to što ja pevam.

Vi ste se susreli na prvom snimanju sa organizatorima, ostalim takmičarima, žirijem i publikom. Kakv je Vaš prvi utisak?

Ja samo imam najlepše reči za sve. Sve je maksimalno fino organizovano, svi smo lepo i profesionalno prihvaćeni, nova poznanstva sa takmičarima to je nešto što je izuzetno lepo, a gde je pesma i ne može biti drugačije. Kao i svake godine do sada u ovom takmičenju ima izuzetno dobrih pevača u svim žanrovima i to me posebno raduje.

Takmičenje samo po sebi nosi neizvesnost – da li ste prevazišli tremu i ono čega se pevači najčešće plaše?

Nemam tremu; uvek postoji ta odgovornost da na sceni iznesem pesmu kako trebe, moja svaka pesma dok pevam podseća na mog oca koji nije više među nama, a znam koliko je želeo da me vidi srećnu i raspevanu i nekako dok pevam ja verujem u to da taj neko koga želite sve to oseti i čuje pa eto i tu mi pomaže ne da da me trema savlada.

Živite u Švedskoj u Örebro, radite  zahtevan posao, da li će Vam to pričinjavati poteškoće ubuduće za naredne termine takmičenja?

Jeste, malo je to zahtevnije nego da živim kod nas, ali koliko god bude teško ja ću se pesmom izboriti. Kolegama na poslu sam unapred rekla da želim da ostvarim svoj san i da moraju imati malo razumevanja kada mi je potrebno odsustvo sa posla, valjda sam zaslužila da me sada podrže. Imam podršku i to mi baš znači puno. Pokraj mojih ćerki, majka Hasiba je uvek uz mene, bila i ostala i ništa je nije moglo sprečiti da iz Priboja dođe u Beograd i podrži moje učešće – Hvala majko za sve!

Šta od Vas možemo očekivati u narednom periodu takmičenja kada je repertuar u pitanju?

Volim sve žanrove, narodna muzika je nešto što mi je najbliže srcu, ali biće tu i iznenađenja jer mislim da neko ko želi da se bavi pevanjem mora da vlada različitim žanrovima. Obećavam da ću svaku pesmu koju ću pevati, pevati dušom i dati sve od sebe da publika i narod oseti iskrenost mog pevanja.

Koga od naših poznatih umetnika biste izdvojili i sa kojim poznatim estradnim umetnikom bi  voleli da zapevate zajedno?

Malo nezgodno pitanje – imamo mi krasne pevače, ali ako baš moram da kažem, tu su Šemsa Suljaković, Zorica Brunclik, Ana Bekuta, Snežana Đurišić, Neda Ukraden, Hanka Paldum, a od muških vokala Halid Bešlić, Aca Pejović, Dženan Lončarević, Dino Merlin, Mirza Selimović i mnogo njih još koji zaslužuju veliki respekt i poštovanje.

Portal “Svet Australia” će kao i mnogi drugi portali pratiti šou “Nikad nije kasno“ – želimo Vama dobar plasman i da što duže ostanete u takmičenju, kao i ostalim vašim kolegama takmičarima, želimo puno uspeha. Neka pesma pobedi i ostanite tako vedri, pozitivni i lepi. Koja bi Vaša poruka bila za pratioce portala “Svet Australia“?

Zahvaljujem se za Vaše interesovanje  mog učešća u takmičenju. Želim svim ljudima na ovoj našoj planeti, mir, dobro zdravlje i ljubav. Pratite takmičenje “Nikad nije kasno”, uživajte u lepim pesmama i naravno dajte svoj glas najboljem. Verurujte u vaše snove i  nikad ne gubite nadu ma šta da je u pitanju.

Poštovanje za sve pratioce Portala. Poseban pozdrav i zahvalnost dugujem mom Priboju i hvala za Vašu podršku koja meni i te kako znači. Vaša Sabina Kaltak.

Slađana BOJOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila