Multimedijalna zvezda Vesna Zmijanac, godinama je u vrhu najpopularnijih i najboljih pevačica na prostoru stare Jugoslavije. Za nju reč “vrh” nema veliki značaj, jer ga sa svakim novim hitom nadmaši i napravi korak dalje. U tom “dalje” nalazi se bezbroj hitova koji su sa raskošnim Vesnininim glasom i jedinstvenim interpretacijama, najlepši poklon svim generacijama.

Svojim pesmama Vesna ume da udahne život i svakom ko je sluša dodakne dušu. Njeni hitovi nemaju vremenske barijere da bismo vas podsetili na njih, za ovu priliku izdvojićemo nekoliko: “Malo po malo”, “Nevero moja”, “Ljubi me ljubi lepoto moja”, “Ti mali”, “Kraj nogu ti mrem”, “Tri noći ne spavam”, “Dođi što pre”, “Kunem ti se životom”, “Idi široko ti polje”, “Grom te ubio”, “Kazni me kazni”, “Kraljica tuge”, “Sto života”, “Zar bi me lako drugome dao”, “Svatovi”, “Ti u meraku a ja u bedaku”, “Ako me umiriš sad”, “Usne ko vanila”, “Idem preko zemlje Srbije”, “Ne kuni ga majko”, “Sokole”, “Karavani”, “Kraljica tuge”…

U njenoj glamuroznoj karijeri posebno se izdvojio duetski mega hit “Kad zamirišu jorgovani” sa Dinom Merlinom koji je oborio sve rekorde slušanosti. Vesna je vlasnica brojnih nagrada i priznanja, iza nje su milionski tiraži ploča, TV šou programi, pobede na festivalima, bezbrojni koncerti, učešce u filmovima “Sok od šljiva”, “Kamiondjije 2”, zatim epizodna uloga u tv seriji “Kamiondžije opet voze”. Veliki broj priznanja koje je dobila do sada, samo su dokaz njenog izuzetnog pevačkog ugleda, čuveno ime Vesne Zmijanac sinonim je za narodnu muziku, folk i folk-pop.

Vanseriski koncert  “Tri Dive” 5. novembra u “Compass Areni” u Čikagu, na kojem će te Vesna pevati sa Anom Bekutom i Snežanom Đurišić, postao je prava senzacija zbog munjevitog odjeka u Americi, takođe i u svetu. Naši ljudi se putem društvenih mreža raspituju o koncertu, najčešće, da li će biti snimljen, hoće li  video snimak biti postavljen na YouTube? Da li znate nešto o tome? Kako doživljavate ovaj nastup, jeste li se zaželeli čikaške publike koja Vas prosto obožava?

Vrlo sam uzbuđena i radosna što dolazim u Čikago jer dugo nisam bila. Čikago mi je uvek ostajao u lepom sećanju i publika koja je tamo najbolja je, baš se radujem dolasku. Što se tiče snimanja koncerta verujem da će biti, saznaćemo preciznije uskoro.

Koju će te prvu pesmu pokloniti Čikagu, šta ćete pevati u nastavku programa?

Pevaću dosta toga, gotovo sve moje hitove. Počeću sa pesmom “Idem preko zemlje Srbije”. Biće tu pesama za svačiju dušu, uživaćemo svi zajedno maksimalno. Sa Anom i Snežom nema greške, šta god budemo pevale, to će biti savršeno.

Prema našim saznanjima mnogo radite, svakog vikenda ste zauzeti. Jeste li ugovorili Novu godinu?

Da baš imam puno nastupa, sve do leta induće godine su termini popunjeni. Novu godinu ću pevati u Beogradu.

Pored vrhunskog glasa i sjajnih interpretacija, važite za pevački energetski uragan. Šta Vas pokreće da satima pevate i od sebe sve date da zadovoljite publiku?

Ceo život me je pokretala dobra pesma i publika koja je to znala da čuje ona mi je davala snagu.

Planirate li u dogledno vreme da snimite neku novu pesmu?

Što se nove pesme tiče, ako čujem nešto što je dobro, sigurno ću snimiti, iako je teško napraviti dobru pesmu, sada prosto nema ko znalački to da uradi.

Slavica MOMAKOVIĆ

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila