Kristina Davidović, lider estetske hirurgije regiona, radiolog u Urgentnom centru, asistent na Medicinskom fakultetu. Brani doktorat medicinskih nauka i uskoro postaje docent.

Čast i ponos je prezentovati visoko intelektualnu Doktorku, damu svetskog glasa i nekoga ko pomera sve granice, kada su jedno od najzahtevnijih zanimanja i obrazovanja u pitanju, to ie je bez sumnje Kristina Davidović. I pre nego je ugledala svetlost dana nagovestavala je da će biti posebna i neko ko može biti najbolji primer visokih vrednosti, kako mlađim generacijama, tako i svojim kolegama.


Dr Kristina, potiče iz veoma ugledne i vredne porodice.Odrasla je uz oca doktora filozofije, majku, tetku i teču doktore medicine, braću informatičare, babu i dedu preduzetnike od kojih je naučena da nije važno odakle dolaziš, ko su ti roditelji i koliko novca imaš, već je bitno šta nosiš u sebi, koliko si voljan da pomogneš drugima, gde korist ne očekuješ, kako kaže „naše je samo ono što smo drugima dali”!
Odrastala je kao jedna veoma vredna i zapazena devojčica koja se isticala znanjem, ulaganjem u svoje obrazovanje, takmičenjima sa kojih je uvek donosila nagrade a i kad bi se “nepravde” dogodile, znala je kako da je to nikada ne razočara.
Dr Kristina kaže: ”SVE SE MOŽE … Uspeh bez mame, tate, bogatog i moćnog ljubavnika i ostvarenje svih snova bez skrnavljenja duše, krađe i otimanja, dostizanje ličnog mira i u zemlji kao što je Srbija!”

 

Izborila se sa svim vetrovima i da bi takve uspehe neko postigao i da bi edukacija bila uspešna, bilo je potrebno puno odricanja, puno materijalnih ulaganja, kao i razbijanje mnogih predrasuda. Njen cilj je da uvek od sebe traži više, da znanje i iskustvo nemilosrdno podeli sa studentima medicinskog fakulteta, razmeni iskustva sa kolegama, da uporedo vredno radi na radiologiji, ulaže u svoje obrazovanje i napreduje na svim poljima u kojima postiže neverovatne rezultate.
Tako jedna, naizgled nežna, mlada i lepa dama a toliko toga već stvorila.
Dovoljno je reći samo dr Kristina Davidović i posle njena dela pričaju o njoj.
I ako je u državnom poslu uvek bila priznata i poznata pozicije i sve što nosi radni život nisu je zaustavili. Kao specijalista radiologije primer je za mnoge njene kolege kako se srcem i znanjem opservira pacijent, kao prenosila znanja, neko je ko se samo sa dubokim naklonom pozdravlja, ali pokraj svega što krasi njenu ličnost i titule koje je ponela, želela je da da svoje najbolje i na polju estetske i anti ageing medicine.

Draga Kristina, realno, ako bismo hteli sve da predstavimo o Vama, Vašem radu i rezultatima jedan intervju je malo ali ajde da pokušamo da kroz naše druženje čitaocima Portala “Svet Australia” na najbolji način predstavimo i pokaźemo zašto ste ponos nacije.

Pozdrav za Vaš Portal i sve ljude širom sveta. Ja sam Kristina Davidović. Rasla sam ulagajući u sebe i nadogradnju moje duhovne, socijalne i emotivne ličnosti – bila sam đak generacije osnovne i srednje škole, učila tri strana jezika, pročitala filozofske knjige koje mi je otac ostavio u amanet, osvajala sva nacionalna takmičenja iz matematike i fizike, a u isto vreme bila kapiten lokalnog košarkaškog tima, vođa moje odeljenske zajednice, organizator koordinisanog bežanja sa časa ako profesor nije u pravu… i onda iz Vrnjačke Banje prelazim u Beograd na studije medicine… gomila đaka generacije iz svih krajeva, profesorske dece sa „pedigreom“ i sa „Vračara“ (od kojih su mi mnogi sada veliki prijatelji i tvrdim da su veliki znalci i još jedan dokaz da ne treba imati predrasude).

Zaposlila sam se preko konkursa, doduše ne u oblasti koju sam primarno volela (tada đak generacije nije mogao da bira šta želi, sada se 100 najboljih studenata zapošljava prema svojim željama). Ali se kasnije ispostavlja da je to bio odličan „izbor“, da radiologiju u Urgentnom Centru razvijam kao šef i vd načelnika odeljenja, da budem odgovorna za 110 ljudi i da se trudim da i u najtežim danima za nas medicinske radnike koliko god mogu uslove rada prilagodim svima nama, i da nam ništa ne padne teško. Uz pomoć moje mentorke i Ministarstva zdravlja, doneli smo novu proceduru minimalno invazivne terapije diskus hernije koja nije za operaciju (vođena ličnom voljom zbog mojih diskus hernija) i na taj način olakšali mnogima što je i tema mog doktorata… bila sam na višemesečnim usavršavanjima u Japanu, Milanu, Barseloni, Napulju, postala specijalista radiologije i asistent na fakultetu… a svoju ljubav prema manuelnom radu i nekoj vrsti hirurgije pronašla u mom hobiju – estetskoj medicini.

Odakle ljubav ka estetskoj medicini?

Kao doktor želim da svaki pacijent bude zdrav ili makar boljeg zdravlja od prijašnjeg. Kao esteta želim da svaka osoba bude zadovoljna svojim fizičkim izgledom. Ako svi težimo ka dobrom zdravlju , Dakle, nakog duhovnog, socijalnog i emotivnog aspekta nadgradnje ličnosti, u tridesetim sam spoznala i četvrti momenat – estetski i fizički aspekt naših ličnosti. I zapamtite, kompletni smo tek tada, kad smo zadovoljni na sva četiri nivoa. Zašto da smo nenegovani ako smo pametni i štreberi?! Zašto da ne ispravimo sve što nam 21. vek omogućava da ispravimo ako nam nešto smeta. U redu je ako smo potpuno zadovoljni svojim izgledom i želimo samo prirodno, od Boga dato, poštujem, ali onda nema ni šminke, ni frizera, ni fotošopa.
Poslednjih jedanaest godina uporedo sa mojim poslom se bavim anti ageing i estetskom medicinom. I vlasnik sam privatne klinike “REA MEDIKA” koja uspešno radi a iza nas su na hiljade zadovoljnih klijenata koji svoje poverenje poklanjaju osoblju naše klinike.

Kombinacija Vaše stručnosti po kojoj ste nadaleko poznati i opremom poslednja reč tehnike pa do ostalih vrsta usluga u sklopu estetske i anti-ageing medicine, garantujete rezultat i kvalitet. Koliko Vaše ostale kolege prate nove programe iz te oblasti i da li Vam kao nekom ko svaki svetski novitet proprati, zatraže pomoć i žele da prate sve što je važno za negu i estetske korekcije?

Ja sam u organizaciji udruženja SESIAM, koji već 4 godine okuplja više od 500 kolega iz oblasti nehirurških estetskih i antiejdž procedura. I tu činimo sve da pomognemo jedni drugima. Lično, kada god mi se neko od kolega obrati sa zadovoljstvom želim da pomognem, jer i sama sam dobijala pomoć i znanje od vrhunskih stručnjaka.

Vaše klinike su lideri za estetsku medicinu u celom regionu. Za sada imate četiri klinike dve u Beogradu i dve u Novom Sadu; koliko imate zaposlenih u Vašim klinikama? I ko je Vaša klijentela?

Da, tako je! ”Rea MEDIKA” za sada etablira u Beogradu i u Novom Sadu, ukupno imamo 50 zaposlenih, razlicitih profila i vrhunskih stručnjaka. I ako Bog da biće još.
Od samih početaka moja klijentela je iz svih sfera i svi su podjednako toplo dobro došli!

Propratila sam otvaranje Vaše klinike u Galeriji BW u Beogradu. Radost sa Vama su sem kolega, tima i prijatelja tada podelile mnoge javne ličnosti. Poznato je da poklanjaju poverenje Vašoj klinici za negu i lepotu. Kakva iskustva imate sa klijentelom iz javnog sveta?

Sve ide ka obostranom zadovoljstvu, često poslušaju lekarski savet kada su korekcije u pitanju a ja razumem dobro njihove želje. Jako lepu i korektnu komunikaciju imamo i uvek se najnormalnije ponašaju kao i svi drugi klijenti koji nisu iz javnog sveta. Samo da napomenem od 20.000 klijenata klinike “Rea Medika” samo je 10% javnih licnosti I kod nas su svi usluženi istim tretmanima, bez obzira na status, godine, pol i ostalo.

Ono Vaše ”mic po mic” daje lepotu ma sta radili; koji je Vaš savet za sve nas i one mlade i nas koji smo u nekim lepim godinama kada je u pitanju estetska medicina?

Ma koliko bili protiv ili za estetsku medicinu negujte sva četiri aspekta o kojima smo pričali u toku druženja. Prihvatite sebe kakvi jeste ali ako nešto možemo ulepšati i zadržati svežinu ne dvoumite se. Bitno je da svoje telo poverite proverenim i stručnim licima.
Rea Medika vam pruža najsavremenije usluge iz estetske medicine od hydrofacial tretmana, nehiruško zatezanje kože lica i vrata, korekcije nosa, laserske epilacije, botulinski toksin, ultratretmani (zlatni) i još mnogo toga. Sa zadovoljstvom uvek smo na raspolaganju i za konsultacije i tretmane. Svako novo poznanstvo nasu kliniku time obogaćuje.

Vi ste lekar u Urgentnom centru, što znači da pacijenti koji se obrate za pomoć trebaju vašu pomoć odmah i efikasnu, a u privatnom biznisu ste odabrali rad sa zdravim ljudima.
Posle rada u Urgentnom centru koji je i zahtevan i težak, da li Vam posao i “Rea Medika“ daju snagu za “sutra” i ispunjava Vaš borilački duh?

Naravno da je odgovornost na oba radna mesta velika ali s obzirom da me je estetska medicina uvek interesovala ispunjava me. Volim ono što radim i sve dok znam da pružam rezultate radiću na oba posla.

Svet je zaista mali, o dobrim i uspešnim ljudima se čuje a o Vama se čulo odavno i pozitivne komentare svakodnevno možemo pročitati kada ste Vi u pitanju. Na svetskim prestižnim seminarima, kongresima, simpozijumima, vidimo Vas i Vaš tim često i m uvek ste istaknuti. Vi ste lekar sa duplom karijerijerom, imate li veću odgovornost od ostalih koji se bave samo recimo estetskom medicinom?

Odgovornost uvek mora da postoji, a naravno da je lakše kolegama koji se isključivo bave samo jednim poslom. Posvećenost mom lekarskom poslu je na prvom mestu, sve ostalo uz dobar timski rad i dobro planiranje se postigne.

Za kraj šta biste podelili sa nama? I koja je Vaša poruka za pratioce Portala Svet Australia?

Prvo želim da Vam se zahvalim i da vas sve pozdravim, imajte uvek veru u sebe i motivaciju koja će biti vaša životna trasa i čvrsto gazite tom stazom. Moja poruka za kraj – ostvarite Vaše snove, verujte i ulazite u vaše obrazovanje i volite ono što radite. Budite srećni!
Do sledećeg druženja, moje poštovanje dr Kristina Davidović.

Slađana BOJOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila