Ovaa sedmica televiziski, utrinski, startuvaše so zgodnata Dani Daniela, od grupata “Tik-Tak”, koja gostuvajќi na TV Sitel go promoviraše i svojot nov imige – rozovata boja na kosa.


Dani e dobro poznata na prilepskata, odnosno generalno na pelagoniskata publikata, zatoa što najčesto nastapuva vo ovoj del od Makedonija kade e barana i kade posebno se vrednuvaat nezjinite vokalno – estetski kvaliteti, pa zatoa očekuvame naskoro zvezdata na Dani ušte posilno da zasjae.


Deka nivnoto vreme doagja, potvrduva se pogolemiot interes za “Tik-Tak” od strana na mediumite, a ovoj pat Dani gostuvajќi na TV otkri deka prvite afiniteti kon muzikata gi pokažala ušte na dve godišna vozras, koga ja zapeela pesnata “Svirete ja Zajdi Zajdi” od nejzinata sogragjanka Olgica Hristovska i ušte togaš jasno stavila do znaenje deka preokupacija ќe i bide muzikata.


Na prašanjeto što publikata najčesto bara da sluša, Dani istakna deka publikata ima različni želbi vo zavisnost od mestoto kade se nastapuva, no deka taa e sekogaš spremna da odgovori na žanrovskite predizvici, zatoa što pee i zabavno i narodno i starogradski stil, pa duri i svadbarski pesni, dokolku stanuva zbor za privatni proslavi.
Isto taka interesno e deka Dani e rodena bitolčanka, a e vokal na prilepska grupa i pri toa slavi rodenden na “11ti-Oktomvri”- (Denot na Vostanieto), koga vo Prilep puknala prvata puska.  Poradi ovoj kuriozitet voditelot ja praša dali veruva vo slučajnosti, a taa prizna deka veruva vo sudbina.
Naglasi deka e tremađika i deka i trebalo dolgo vreme za da se osmeli da zastane na scenata, a najgolema poddrška za da se zanimava so muzika dobivala od najbliskite koi od sekogaš veruvale vo nejzinite potencijali.


Dani otkri deka ovaa godina so kolegte od bendot “Tik Tak” slavat golem jubilej, edna decenija zaedničko deluvanje, a po toj povod dobi iznenaduvanje vo forma na prašanje od kolegata Igor Perkanoski, koj sakaše da čue kade se gleda taa sebe si i bendot vo narednite deset godini:
“Možebi neskromno ќe zvučam, no jas se gledam sebe si narednite godini na nekoja golema scena. Očekuvam da sum mnogu pouspešna, ne samo jas tuku i bednot i sakam da staneme ime, brend koj ќe bide prepoznatliv po mnogubrojnite hitovi i po mnogubrojnata publika, koja ќe gi pee vo eden glas našite pesni” – naglasi Dani, koja istakna deka najčesto sama gi osmisluva svoite spotovi i deka dokolku ne bi bila pejačka bi se zanimavala so gluma.

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila