Našeto dete, ohrigjanecot Aleksandar Josifovski ќe bide počesen gostin na amerikanskata turneja na slavnata Lepa Brena koja važi za nenadminat fenomen na estradnata scena i profesionalec so najvisoki kritieriumi. E, tokmu taa nekrunisanata kralica na show biznisot od plejadata na Grandovi talenti go izbra tokmu Aleksandar, a site znaeme deka toa ne e slučajno, tuku deka e zasluženo so talentot, posvetenosta, rabotata, lojalnosta i orginalnosta.

Ovaa vest i nas novinarite ne izraduva i ne dopre emotivno, osobeno koga svativme deka čelnicite na Grand umeat da go nagradat trudot so edna vakva čest i privilegija, istovremeno ubedeni sme deka i Aleksandar ќe znae da ja iskoristi ovaa nesekojdnevna šansa i deka ќe uspee da nauči nekoi novi profesionalni caki, onaka pragmatično na teren što bi se reklo.

Bidejќi ovaa Informacija mi predizvika euforičnost pobrzav vednaš od  prva raka lično od Aleksandar da doznam nekoi poedinosti za predstojnata turneja vo Amerika, a toj kako i sekogaš ljubezen, profesionalen i srdečen mi izleze vo presret i ekspeditivno i mi odgovori na postavenite prašanja:

Aleksandar kako se sluči tokmu ti da ja pridružuvaš slavnata Lepa Brena na prekuokeanskata turneja vo Amerika?

-Iskreno kako se sluči seušte ne znam ni sam, ednostavno mi se javija me pobaraa, a jas vednaš prifativ. Toa e odlična prilika i e nešto što sum go sonuval odamna i eve ispadna realnost. Ova e golema šansa za mene za da go pokažam ona što go rabotam konkretno vo rock&roll stilot, voedno ova e šansa da go opipame i pulsot na publikata, da doznaeme što taa saka najmnogu da sluša i na drugi mesta vo svetot. Ubeden sum deka hitovite što ќe gi selektirame ќe naidat na ubav priem od tamošnata publika.

Kolku ќe ja iskoristiš prilikata za da “ukradeš” profesionalni caki od najdobrata?

-Baš taka, staven sum na mesto na koe možam dosta da naučam, toa se vrvni profesionalci, kaj niv nema kiksovi, a dokolku sum vnimatelen i posveten sekako deka ќe uspeam ponešto da primenam i jas vo ponatamošnata moja kariera.

Kolku ќe traee turnejata i vo koi gradovi ќe održite koncerti?

-Turnejata ќe traee od prilika mesec dena, planrani se dvanaesetina koncerti, seušte ne se finalizirani konkretno gradovite no naskoro ќe ja objavime i taa informacija, kade ќe bidat koncertite, od kolku ќe počnuvaat i.t.n…

Kaži ni nešto za repertoarot što ќe selektiraš od stil na muzika, dali ќe spremaš i posebna scenska garderoba na koja posebno obrnuvaš  vnimanie ?

-Repertoarot ќe bide rock&roll, odnosno onoj stil što go peeme ovde so bendot, osobeno  yu rock hitovite koi publikata gi saka, a što se odnesuva do scenskata garderoba baš sum posveten na taa rabota, denovive so mojata krojačka rabotime na novite kreacii taka što toa e ušte eden vistinski predizvik za mene. Vsušnost toa e del od mene, jas znam da uživam vo izborot na garderoba zošto ako go oblečam toa što sum go zamislil se čuvstvuvam mnogu pomoќno i posamouvereno na scenata, taka da na toj plan ќe bidat ostvareni zamislite sigurno.

Na krajot ušte edno lično prašanje dali odiš sam na ovaa turneja ili ќe ja vodiš i soprugata so sebe?

-Na ovaa turneja, ovoj pat odam sam, a soprugata ќe ja zemam na slednata moja solistička turneja vo Amerika, koga ќe odam so mojot bend. Vo pregovori sme i za turneja vo Avstralija, što znači deka vo slednite tri, četiri meseci me očekuvaat prekuokeanski nastapi na koi mnogu im se raduvam. Ja koristam prilikava preku vašiot Portal voedno da ja pozdravam celata dijaspora i da ja pokanam na našite predstojni koncerti.

Biba KRNČRSKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila