Piše: Rade BERAK

Tokom duge i bogate novinarske karijere imao sam prilike da se sretnem sa mnogim poznatim ličnostima iz raznih društvenih sfera. Zato ću ovim „mini feltonom“ pokušati da iz naftalina izvadim neke najzanimljivije susrete. Oni neće biti hronološki složeni već onako đuture, na koju fotku u tom trenutku naletim.

Prvi susret i upoznavanje na Festivalu srpskog folklora u Sidneju

DRAGICA GAGA FILIPOVIĆ

Kršnu i raspevanu Dragicu Gagu Filipović, prvi put sam sreo, 2008. ili 2009. u Sidneju, na čuvenom Festivalu srpskog folklora. Tu, u ogromnom šatoru na imanju srpskog centra Bonnyrigg, sedela je u društvu sa legendarnom Mirom Petričević Kosovkom koja je tada živela u Australiji. Upoznao nas je poznati aktivista zajednice Ranko Ignjatić.

Sa Gagom i Mirom Kosovkom

Gaga koju su pratili moji večiti drugari Goran Zarić i Dragan Vujadinović, prosto je ekslodirala, da tako kažem, na prvu loptu. Šator je prosto goreo dok je ona ređala hitove i veselo skakutala između stolova. Atmosfera kao u košnici. Vesela Ugljevičanka je i pored neprekidnog nastupa, imala i vremena da se sa svima slika, izgrli…

Na Gaginom nastupu u Melburnu

Od tada smo, što se ono kaže, postali dobri drugari. Ona je još nekoliko puta boravila u Australiji, najviše u Melburnu gde ima veliki broj prijateljica sa kojima se intenzivno družila. Čak mi je bila i draga gošća na božićnom ručku.

Sa Gagom i Cvetom u Etno selu Stanišić

“Divljanje” u Malom vrapcu na Skadarliji

Kafa na Knez Mihajlovoj

Koju godinu kasnije, prilikom mog boravka u Evropi, sa Gagom sam se sreo dva puta – prvo u Etno selu Stanišić kod Bijeljine, a potom i u Beogradu kada smo „divljali“ u Malom vrapcu na Skadarliji.

Poslednje viđenje sa Gagom 2020. u Melburnu. Ovde sam sa njom i zemljakinjom Nadom Vidović

Šta reći o ovoj divnoj ženi, lavici koju život nije mazio ali se, hvala Bogu, izborila za svoje mesto pod suncem i kao čovek pre svega, a potom i kao fantastična umetnica koja iza svog imena ima nekoliko albuma.

Gaga je veoma tražena, kako u Republici Srpskoj, BiH, Srbiji, tako i širom Evrope i, naravno, preko okeana mada je to zbog korone malo u zastoju. Svojim scenskim nastupom a pre svega lepotom glasa ne može nikoga ostaviti ravnodušnim.

 Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila