Hitot koj denovive e opsesija na mnogu tik tokeri i opasno i konkurira na koronata po svojata zarazna forma, so koja za nekolku dena go inficira Balkanot, se prepoznava pod imeto “Vasko Žabata”, iako vo suština stanuva zbor za pesnata „Kombajna-vršačka“ na bugarskiot romski „Orkestar Kamčija“.

Vsušnost širenjeto na ovaa “zaraza” započna od Ilinden, koga na socijalnite mreži se pojavi prvata video snimka od proslavata vo Kruševo, no so editirana muzika vo pozadina, objavena od Bogdan Ilievski, poznat kako Betmen, koja za kratko vreme stana viralna.

Prviot video klip so naslov “lec kombajn samting”, beše vistinska inpsiracija za ljubitelite na politička parodija, pa vednaš po nego se pojavi novata verzija na Božidar Božinovski alijas Mr Modžo Kilington so naslov: Na kitarata Vasko Žabata, vo koja akcentot na parodijata e staven na poranešniot premier Zoran Zaev, koj na nekoj od svoite politički mitinzi sviri gitara i toa beše odlično iskoristeno za da se nadopolni so stihovite “Na kitarata Vasko Žabata, toj šte pee mili gosti samo za vas“!

https://www.facebook.com/mojokilington/videos/1408609816284021/?t=8

Ovoj klip stana viralen preku socijalnite mreži, a pesnata mega populrna. Tviterašite “Vasko Žabata” go iskoristija za spodeluvanje na meminja koi predizvikuvaa najrazlični komentari na korisnicite i dopolniteno ja bildaa popularnosta na ovaa bugarskata pesna, koja preku You tube kanalot dosega ima nad 3 milioni pregledi.

Inaku ovaa pesna praktično e reklama na orkestarot Kamčija so koja go pretstavuvaat svojot gitarist Vasko, odnosno „kitarist“ (iako vo videoto ne može da se vidi gitara) so prekar Žabata.

I pokraj toa što tekstot e banalen, melodijata e apsolutno zarazna i brzo „vleguva vo uvo“, pa osven Makedoncite, po refrenot za „Vasko Žabata“, „polude” celiot region.

Interesno e deka ovoj hit, odnosno pesnata „Kombajna-vršačka“ e snimena, ili potočno postavena na You tube, ušte vo 2014 godina i od togaš do sega ima poveḱe od 3,3 milioni pregledi, samo na ovaa mreža.

TikTok momentalno e preplaven od sodržini so ovaa melodija, a duhovitite komentari odat vo krajnosti pa nekoi ja sporeduvaat so vistinska klasika na novoto vreme. Sepak dokolku se odlučite da ja poslušate ve predupreduvame deka i vie možebi ќe bidete inficirani…

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila