Strateški voobičaeno PR timot na Internacionalniot “Ohrid Fest” vo kontinuitet ni gi najavuva iznenaduvanjata što ne očekuvaat za ovogodinešnoto festivalasko izdanie, na koe ќe imame prilika da vidime i čueme eden vistinski ognen duet, koj spojuva dva temperamenti i dve državi. Spojot e maško-ženski, a prestavnicite se finalistite na Grand: Aleksandar Josifovski (Makedonija), koj go osvoi vtoroto mesto i Belma Huseinefendiḱ (Bosna I Hercegovina), koja beše plasirana megju prvite deset vo mega popularnoto muzičko šou “Zvezdite na Grand”.

Aleksandar Josifovski

Patem, plasmanot i ne e važen tuku možnosta nivnite talenti, energii i muzikata što ja imaat vo venite, da se spojat vo duet a istiot da ima premiera na 29-toto izdanie na „Ohrid fest“, na Internacionalnata večer na 3 septemvri.

Pesnata što tie ḱe ja izvedat se vika „Glupavo e da si sam“ a ja potpišuvaat Goran Šarac-muzika, Ognen Nedelkovski- tekst i Aleksandar Valenčiḱ- aranžman.

„So Belma se znaeme od pred minatata sezona – veli Aleksandar – i nekako vednaš se spoivme so tie naši energii. Od togaš sakame da napravivme nešto zaedno, sekoja sredba kulminiraše so muabet za duet, koj eve ḱe se sluči na „Ohrid-fest“.

Štom Goran Šarac mi ja pušti pesnata, si rekov- toa e toa! Mu blagodaram što mu tekna na nas, što eve muzički ja spojuvame Makedonija i Bosna i so združeni sili očekuvame dobar fidbek od publikata. Inaku, koga i se javiv na Belma so vesta deka ḱe pravime duet, taa vednaš se soglasi, a duri otposle ja slušna pesnata. I taka trgna: snimanjeto beše na dve strani- taa vo Bosna, jas – tuka, bevme vooduševeni koga ja slušnavme i, da: edvaj čekame da nastapime.

Belma Huseinefendiḱ

Spotot ḱe se snima vo septemvri i kako što ne najavi Aleksandar, ḱe bide ubav i otkačen i ḱe ja ima nivnata energija. „Glupavo e da si sam“ ḱe se snima i za “Grand produkcija”, vo srpska verzija, no najvažno od se e što premierata na pesnata, za koja odsega mnogu se zboruva e na „Ohrid fest“.

Im posakuvame mnogu sreḱa, seto ostanato go imaat!

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila