Povodom 54 godine postojanja “Estrade Melos” iz Čačka, održano je 22. juna 2022. god. svečano obeležavanje uz brojne članove, renomirane umetnike i manje poznate. Više od 1000 umetnika raznih muzičkih žanrova su članovi ovog udruženja. Zahvalnice su dobili čuvene estradne ličnosti: Miša Mijatović, Vesna Đoković, Radiša Urošević, Biljana Sečivanović, Raško Spasojević, Rade Jorović, Mile Ignjatović, Ivan Novaković itd…

Dodeljene su posthumno Povelje za “Životno delo” legendarnim umetnicima: Tomislavu Čoloviću, Časlavu Đokoviću, Miroslavu Radovanoviću, Srećku Jovoviću, Radojici Jeremiću i Dobrivoju Topaloviću, kojem će u njegovu čast i znak sećanja, biti održan muzički program na njegov dan rođenja u Preljinama, njegovom rodnom mestu, uz mnoge kolege i prijatelje. Dobrivoje Topalović iako je pevao na najekskluzivnijim scenama svetskih metropola, uvek je isticao da je Preljina njegov centar sveta.

Zahvaljujući ljubaznosti cenjene pevačice narodne muzike vlasnice brojnih hitova i divne koleginice, Vesne Đoković, dobili smo informacije o ovoj izuzetno značajnoj svečanosti, takođe i sve slike nam je ona poslala, kao i izjavu, zbog čega joj se zahvaljujemo.

Vi ste Vesna dugogodišnji član “Estrade Melos” iz Čačka. Koji su Vaši utisci sa ove ugledne svečanosti?

Estradu Melos su davnih godina osnovali braća Spasojević, tu je bio i moj otac Časlav, Miroslav Radovanović, Dobrivoje Topalović, Tomislav Čolović… Za njih smo mi kao potomci uzeli posthumno priznanja za “Životno delo”. Bili smo veoma ponosni, bilo je i suza. Posle su mnogim kolegama uručene Povelje za uspešnu saradnju i doprinos, sve to na čelu sa generalnim seretarom Radmilom Pećenkovićem i predsednikom Bobanom Blagojevićem.

Neke kolege nisu mogle da dođu zbog sprečenosti, prenećemo im impresije kako je sve organizovano veličanstveno i kako dolikuje ovako jednoj uglednoj estradnoj kući.

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila