Svestrani kantautor iz Čikaga, Dušan Duke Delić, nalazi se sa suprugom Svetlanom, na odmoru u Evropi. Kažemo, Evropi, budući da će pored rodne Srbije, posetiti i niz drugih zemalja u toku dva meseca koliko planira ostati tamo.

Duke koji u SAD živi od 1991. koji je osnivač i izvršni director u “Duke of Chicago Art & Music Studio” i umetnik u “Bozzell Worldwide Advertising & marketing Chicago”, kako reče, spreman je da se vrati da živi u Srbiji.

Nama i našim čitaocima je svakako najzanimljiviji detalj od ovog odmora je susret sa svojim školskim drugom iz Osnovne škole “Đura Jakšić” iz Čuruga i to ne bilo kojim, nego patrijarhom srpskim Njegovom svetošću g. Porfirijem. Do tog susreta je došlo na Dedinju, na ručku u privatnom klubu privatnika.

Beograd na vodi šoping centar

Isto tako, Duke će boravak iskoristiti i u poslovnom smislu. U pregovorima je da svoje hitove sa duplog album ”Svetsko kolo” uradi u žanru tamburice sa čim bi trebalo da uslede gostovanja u vodećim TV emisijama Srbije.

Na grčkom Santoriniju, ostrvu sa najlepšim zalaskom sunca na svetu, u planu je prezentacija njegovog čuvenog “Svetskog kola”.

Ipak, po sopstvenom priznanju, najlepše i najopuštenije mu je na reci Tisi, u rodnom Čurugu gde je odrastao.

Naravno, mi mu želimo da sve što je zamislio i ostvari pa da naše čitaoce obradujemo sa najnovijim vestima iz repertoara ovog vrsnog multitalentovanog umetnika.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila