Privilegirani sme što ova leto možeme da se pofalime so mnogu muzički nastani koi sekojdnevno se najavuvaat i za koi postoi golem interes kaj publikata, koja očigledno posle dvegodišnata stagnacija želna e za družbi i gala nastani što ja očekuvaat.

Neodamna produkcijata “Scena” go najavi i golemiot slavenički koncert na proslaveniot makedonski rock sostav “Area”koj ќe se održi na 10 –ti juni na Rakometnoto igralište vo Bitola.

Za onie koi ne čule za „AREA“ mora da naglasime deka ovoj bend e eden od retkite makedonski rok sostavi koj 30 godini izveduva  makedonska rok muzika i sozdava uspešna rokenrol prikazna. Od 1992 godina tie sozdavaat  brojni hitovi megju koi se i kultnite refreni „Site moi sliki“, „Odvedi me“, „Nešto nedostasuva“, „Prijatel“, „Frekfencija na ljubovta“ i ušte mnogu drugi popularni postari pesni, koi sekako deka ḱe bidat izvedeni na na 10-ti juni  zaedno so novite pesni od albumot što ќe go izdadat godinava.

No toa ne e sè ! “Scena” produkcija podgotvuva dupla rokenrol zabava. Istata večer na istata scena ќe gostuva i eden od najkvalitetnite rok sostavi vo regionot –  “VAN GOGH“od Srbija. Za ovoj kulten sostav karakteristično e deka i posle tri i pol decenii od negovoto postoenje na scenata, Džule i momcite i ponatamu se neumorni i polni so elan kako na samiot početok. Vo izminatite  36 godini, kolku što postojat inspiriraa nekolku generaciii so svojata muzika i site im ostnaa verni.

Ova ne e nivni prv koncert vo Bitola, ama sigurno nema da bide identičen kako predhodnite, zatoa što dobro e poznata kreativnata nepredvidlivost na ovoj rok sostav i faktot deka nikogaš ne se povtornuvaat. Taka ḱe bide i na 10-ti juni, koga posle 7 godini pauza od posledniot koncert, publikata od Bitola i okolinata ḱe ima prilika da uživa vo bogata set lista, koja veḱe se podgotvuva, a na koja ḱe se najdat pesni od različni periodi na nivnata poveḱedeceniska kariera.

Praktično ovaa koncepcija koja obedinuva dva kultni rock bendovi, vo edna večer na ista scena e retka prilika koja ne se propušta! Zatoa od “Scena” produkcija poračuvaat pobrzajte i nabavete gi svoite vleznici na vreme bidejḱi interesot ušte sega e ogromen.

Biba Krnčeska


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila